Το Grexit αποτελεί ένα κομμάτι στο ευρύτερο σχέδιο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schäuble για την Ευρώπη, υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε άρθρο του που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.
Σε προδημοσίευση του άρθρου στο προσωπικό του ιστολόγιο ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει:
"Πέντε μήνες εντατικών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και του Eurogroup δεν είχαν ποτέ κάποια πιθανότητα επιτυχίας. Καταδικασμένες να οδηγήσουν σε αδιέξοδο, ο σκοπός τους ήταν να προετοιμάσουν το έδαφος για αυτό που ο Dr Schäuble είχε αποφασίσει πως ήταν το "βέλτιστο" πολύ πριν εκλεγεί η κυβέρνηση μας: ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βγει σταδιακά από την Ευρωζώνη προκειμένου να πειθαρχήσουν κράτη-μέλη τα οποία αντιστέκονται στο πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για την αναδιάρθρωση της Ευρωζώνης.

Αυτό δεν είναι θεωρία.
Πώς ξέρω ότι το Grexit είναι ένα σημαντικό μέρος του σχεδίου του Dr Schäuble για την Ευρώπη;
Επειδή μου το είπε!
Έγραψα αυτό το άρθρο όχι ως Έλληνας πολιτικός που επικρίνει την δυσφήμηση του γερμανικού Τύπου στις λογικές μας προτάσεις, την άρνηση του Βερολίνου να εξετάσει σοβαρά το μετριοπαθές σχέδιο για το επαναπροσδιορισμό του χρέους, την άκρως πολιτική απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προκαλέσει ασφυξία στην κυβέρνηση μας, την απόφαση του Eurogroup να δώσει στην ΕΚΤ το πράσινο φως να κλείσει τις τράπεζες μας.
Γράφω αυτό το άρθρο σαν Ευρωπαίος ο οποίος παρατηρεί να ξετυλίγεται ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την Ευρώπη – το σχέδιο του Dr Schäuble.
Και ρωτάω τους ενημερωμένους αναγνώστες της Die Zeit ένα απλό ερώτημα.
Είναι αυτό ένα σχέδιο που εγκρίνετε;
Θεωρείτε αυτό το σχέδιο καλό για την Ευρώπη;



Πηγή: www.capital.gr
Δημοσιεύτηκε στις 13/07/2015