ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 10 juillet 2015

Ελλάδα - 251 «ναι» στην Ευρώπη - Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθέροτητας (ESM) -

251 «ναι» στην Ευρώπη - Ο Τσίπρας «έχασε» τη δεδηλωμένη

251 «ναι» στην Ευρώπη - Ο Τσίπρας «έχασε» τη δεδηλωμένη

«Ναι» ψήφισαν 251 βουλευτές - «Όχι» από 32 - «Παρών» δήλωσαν οκτώ βουλευτές - Απόντες ήταν εννέα - «Από δω και πέρα υπάρχει ναρκπέδιο και δεν μπορώ να το αγνοήσω» είχε πει στην πρωτολογία του ο κ. Τσίπρας



«Ναι» ψήφισαν 251 βουλευτές

«Όχι» ψήφισαν 32 βουλευτές

«Παρών» δήλωσαν οκτώ βουλευτές

Απόντες ήταν εννέα βουλευτές.

Τα παραπάνω σημαίνουν ωστόσο ότι η κυβέρνηση απώλεσε τη δεδηλωμένη.

Δεν έπιασε ο ελιγμός του πρωθυπουργού
Σε δραματικό ελιγμό της τελευταίας στιγμής προέβη από το βήμα της Βουλής, κατά τη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπό το «όργιο» φημών ότι περί τους 20 βουλευτές ετοιμάζονται να διαφοροποιηθούν και να μην ψηφίσουν το σχέδιο νόμου.

«Είναι προφανές ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές η συνείδηση του καθενός βαραίνει. Η εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών αποτελεί επιλογή υψηλής ευθύνης και σε ό,τι αφορά τους βουλευτές της πλειοψηφίας αποτελεί το ελάχιστο δείγμα εμπιστοσύνης στο σύνολο της κυβέρνησης» είπε ο κ. Τσίπρας στη δευτερολογία του, ζητώντας ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης.

«Με βάση το εθνικός αυτό χρέος, όλοι και όλες καλούμαστε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις και είμαι βέβαιος ότι θα σταθούμε στο ύψος της ευθύνης που μας αναλογεί. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές αναμετριόμαστε με το μπόι μας και το μπόι της ιστορίας» είπε ακόμη.

Ο πρωθυπουργός είχε τονίσει, στην αρχή της δευτερολογίας του, πως «αυτή η διαδικασία εκρίθη ως απαραίτητη, προκειμένου η κυβέρνηση να έχει τη μέγιστη δυνατή στήριξη, σε μια προσπάθεια να πετύχει όσα περισσότερα προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος»



Πηγή: www.protothema.gr
Δημοσιεύτηκε στις 11/07/2015

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire