ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 11 juillet 2015

Eurogroup - O Σόιμπλε προτείνει Grexit για πέντε χρόνια και ανθρωπιστική βοήθεια

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ!

«Βόμβα»

«Βόμβα» Σόιμπλε! Προτείνει Grexit για πέντε χρόνια και ανθρωπιστική βοήθεια



Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει μήνυμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ στο Twitter το απόγευμα και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Eurogroup, σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο εκτιμά ότι τα νέα μέτρα δεν μπορούν να στηρίξουν ένα 3ο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα και θέτει πλέον στο τραπέζι το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, έστω και προσωρινά. Το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε  άμεσα και κατηγορηγματικά την είδηση, τονίζοντας ότι τέτοιο θέμα δεν τέθηκε «ποτέ και από κανέναν».

Σύμφωνα με το Tweet, o B. Σόιμπλε φέρεται να προτείνει δύο «λύσεις»:
1) Περισσότερες μεταρρυθμίσεις και μάλιστα με δικομματική στήριξη. Μεταξύ άλλων, προτείνει την μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων ύψους 50 δισ. ευρώ που θα πωληθούν για μείωση του χρέους!
2) Εξοδο της Ελλάδας από το ευρώ για περιορισμένο χρονικό διάστημα σε συνδυασμό με αναπτυξιακή, ανθρωπιστική και τεχνική βοήθεια. Το οποίο ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ φέρεται να υπολογίζει στα... πέντε χρόνια! Το πενταετές διαζύγιο δεν θα προβλέπει επίσης έξοδο από την ΕΕ. Στην δεύτερη αυτή περίπτωση, σύμφωνα με το έγγραφο που επικαλείται η FAS, η Ελλάδα παραμένει κράτος μέλος της Ε.Ε. και θα λάβει «αναπτυξιακή, ανθρωπιστική και τεχνική βοήθεια».
«Βόμβα» Σόιμπλε! Προτείνει Grexit για πέντε χρόνια και ανθρωπιστική βοήθεια
Έλληνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι πάντως διαψεύδουν ως αναληθές το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, ενώ και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.
Τόσο το tweet όσο και το έγγραφο δεν έχουν σχολιαστεί επισήμως από το Βερολίνο, ενώ στην Αθήνα γίνεται λόγος για παιχνίδι εντυπώσεων στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, αν και εκτιμάται ότι το θέμα του «βελούδινου διαζυγίου» θα μπορούσε να τεθεί στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής από ηγέτη χώρας που πρόσκειται στο γερμανικό άξονα.
Το έγγραφο που διέρρευσε εν μέσω κρίσιμων διαπραγματεύσεων έρχεται να βαρύνει το κλίμα και να επιβεβαιώσει την έλλειψη εμπιστοσύνης που έχουν, κυρίως οι Γερμανοί στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι ζητούν ουσιαστικά ενεχυρίαση περιουσιακών στοιχείων δείχνει ότι φοβούνται οι δανειστές ότι οι Ελληνες δεν θα καταφέρουν να εξυπηρετούν το χρέος τους.

Παππάς: Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα - Θα πάνε όλα καλά
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου το απόγευμα του Σαββάτου, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της FAZ για πρόταση Σόιμπλε περί 5ετούς Grexit.
Ο κ.Παππάς βγήκε λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση μίας πληροφορίας από τη FAZ για γερμανική πρόταση στο Eurogroup να βγει για πέντε χρόνια η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.
«Θα πάνε όλα καλά» ήταν η πρώτη του φράση και σε ερώτηση δημοσιογράφου για το δημοσίευμα απάντησε λακωνικά «Δεν υπάρχει».
Το δημοσίευμα της FAZ διαψεύδει κατηγορηματικά και το Μέγαρο Μαξίμου.
Οπως μετέδωσε το Mega, πηγές από το πρωθυπουργικό μέγαρο διέψευσαν ότι υπήρξε οποιαδήποτε πρόταση περί Grexit στο Eurogroup.
Υπαρκτό έγγραφο, δεν ήταν για σήμερα...
Την «επίκαιρη σημασία» του εγγράφου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών με την πρόταση για ένα προσωρινό Grexit διαψεύδουν γερμανικοί κύκλοι, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα «Der Tagesspiegel». Οι ίδιοι κύκλοι ωστόσο επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του εγγράφου.
«Πρόκειται για έγγραφο εργασίας με σκέψεις για την περίπτωση που πρέπει να τεθεί σε ισχύ το Σχέδιο Β και δεν προοριζόταν για τη σημερινή συνεδρίαση» δηλώνει διπλωμάτης στην εφημερίδα. Συνεπώς, επισημαίνεται, ο κ. Σόιμπλε δεν το παρουσίασε στους συναδέλφους του, αλλά το έγγραφο δόθηκε κατά την προετοιμασία του Eurogroup μόνο σε χώρες με παρόμοιες απόψεις.
Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του ZDF πρόκειται για έγγραφο που υπάρχει και «κυκλοφορει» αλλά δεν έχει τεθεί προς συζήτηση στο τραπέζι.
Δημοσιογράφοι αγγλοσαξωνικών μέσων και διεθνών πρακτορείων επιβεβαιώνουν πάντως ότι δεν ετέθη τέτοιο θέμα και η γνωστοποίηση του εγγράφου έγινε για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης στη Γερμανία, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι το έγγραφο χρονολογείται από το 2012...



Πηγή: www.imerisia.gr
Δημοσιεύτηκε στις 11/07/2015

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire