Οι εταίροι κάλεσαν την κυβέρνηση να περάσει σειρά μέτρων και μεταρρυθμίσεων από τη Βουλή μέσα στην εβδομάδα !
REUTERS/FRANCOIS LENOIR
Νίκος Μπέλλος
Θέμα εμπιστοσύνης θέτουν στην κυβέρνηση οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης, ζητώντας να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την επιστροφή των σχέσεων στην ομαλότητα.
Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, οι εταίροι κάλεσαν την κυβέρνηση να περάσει σειρά μέτρων και μεταρρυθμίσεων από τη Βουλή μέσα στην εβδομάδα, ως προϋπόθεση για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμης ρευστότητας και νέου προγράμματος.
Tι ζητούν
Συγκεκριμένα ζήτησαν την άμεση ψήφιση: της νέας νομοθεσίας για τις αλλαγές στο ΦΠΑ, για τις ιδιωτικοποιήσεις, κατάργηση πρόωρων συντάξεων, την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Ζήτησαν επίσης να μην υπάρξει καμία μεταβολή στην αγορά εργασίας μέχρι το Σεπτέμβριο.
Η Φινλανδία
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε./ENZO ZUCCHI
Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ συνομιλεί
με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων,
Πιερ Μοσκοβισί και τον Φινλανδό υπουργό Οικονομικών
Αλεξάντερ Στουμπ.
Τι προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του ΕΜΣ
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση τον κανονισμό λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, για τη λήψη απόφασης απαιτείται συναίνεση των χωρών της Ευρωζώνης. Μια χώρα μπορει να ψηφίσει αποχή, επιτρέποντας τη λήψη απόφασης, ωστόσο αν ψηφίσει κατά η απόφαση είναι αδύνατη.
Προβλήματα δημιουργούν και οι Σλοβάκοι, οι οποίοι θεωρούν πολύ μεγάλο το ποσό της νέας διάσωσης της Ελλάδας.
Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, αυτή τη στιγμή ο Γάλλος υπουργός Μισέλ Σαπέν, που ηγείται των προσπαθειών για την ελληνική διάσωση, έχει στοιχίσει πίσω του 10 χώρες, ενώ από την άλλη ο κ. Σόιμπλε, που είναι σκληρός, έχει μόνο την υποστήριξη της Σλοβακίας και της Φινλανδίας, ενώ πέντε χώρες είναι ουδέτερες.
Πηγή: www.naftemporiki.gr
Δημοσιεύτηκε στις 12/07/2015
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire