ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 20 juillet 2015

Κύπρος - Πρωτάθλημα σκακιού στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου

Ο Βασίλης Κοτρωνιάς εναντίον 35 κύπριων σκακιστών ταυτοχρόνως



Ντόρα Χριστοδούλου

Ο πολυνίκης Έλληνας  πρωταθλητής στο σκάκι, Βασίλης Κοτρωνιάς, αναμετρήθηκε χθες ταυτόχρονα με 35 σκακιστές από όλη την Κύπρο στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου. Επρόκειτο για εκδήλωση του Σκακιστικού Ομίλου Πάφου, με σκοπό να προβάλει το πνευματικό αυτό άθλημα, αλλά και το πολιτιστικό πρόσωπο της πόλης.


Ο Κωνσταντίνος Νικολάου, πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Πάφου, απένειμε εκ μέρους του Ομίλου τιμητική πλακέτα στον πολυνίκη Έλληνα σκακιστή. Από την πλευρά του ο κ. Κοτρωνιάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν τα μέλη του Σκακιστικού Ομίλου Πάφου. Το σκάκι είπε, μας βοηθά να αναπτύξουμε κάποιες δεξιότητες που μας βοηθούν και στην ζωή μας.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Σκακιστικού Ομίλου Πάφου Φειδίας Παπανικολάου ανέφερε πως  η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του «Πάφος 2017» και σκοπό έχει την διάδοση του σκακιού στην επαρχία Πάφου και γενικότερα στην Κύπρο.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Πάφου αποτελείται από 40 σκακιστές ηλικίας από 7 μέχρι 60 ετών και συμμετέχει σε παγκύπριες αλλά και σε διεθνείς οργανώσεις.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανέφερε πως το σκάκι δεν είναι μόνο άθλημα για ανθρώπους με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, αλλά είναι
  και μια ένδειξη πολιτισμού σ' ένα τόπο.

«Για αυτό, το « Πάφος 2017» και ο Δήμος στηρίζουν το Σκακιστικό Όμιλο Πάφου, γιατί νιώθουμε ότι μερικοί συμπολίτες μας, που ήταν λίγοι και τώρα είναι περισσότεροι, ασχολούνται με κάτι πολύ ευγενές και ένα άθλημα το οποίο βοηθά το μυαλό».



Πηγή: www.philenews.com
Δημοσιεύτηκε στις 19/07/2015

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire