ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 10 juillet 2015

Ελλάδα - Βουλή - Στις 3 το ξημέρωμα η ψηφοφορία - Προκαλεί ερωτηματικά η στάση της Προέδρου



Έντονο προβληματισμό και πλήθος ερωτηματικών προκαλεί η καθυστέρηση της έκδοσης της ημερήσιας διάταξης της Ολομέλειας, ούτως ώστε να ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση που θα καθορίσει εάν η κυβέρνηση έχει την εξουσιοδότηση για να αποφύγει την ρήξη και να φέρει την πολύπαθη συμφωνία.

Στην αρχή, είχε γίνει γνωστό ότι η συνεδρίαση θα ξεκινούσε στις 20:30 το βράδυ, μια ώρα μετά τη λήξη της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή. Ωστόσο, η Πρόεδρος της Βουλής επιθυμεί να τηρηθούν έστω οι βασικές αρχές του Κανονισμού της Βουλής και οι δύο συνεδριάσεις -Επιτροπής και Ολομέλειας- να μην γίνουν την ίδια ημέρα (ημερολογιακά).
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκάλεσε διάσκεψη προέδρων της Βουλής στις 22.15, και πρότεινε η συζήτηση στην ολομέλεια να ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Παρασκευής!
Η πρόταση απορρίφθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, εκτός από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής κ.Παππά. Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Βουλής, απαίτησε η συζήτηση να ξεκινήσει στις 00:01 ώστε να καταγραφεί στα πρακτικά ημέρα Παρασκευή.
Τελικά αποφασίστηκε η συμφωνία να εισαχθεί για συζήτηση στην ολομέλεια στις 23:30 γιατί η ελληνική αντιπροσωπεία πρέπει να φύγει 08:00 το πρωί για Βρυξέλλες. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στις 3 το πρωί και θα ακολουθήσει η ονομαστική ψηφοφορία.
Αξιοσημείωτο είναι ότι, εάν η πρόταση της προέδρου της Βουλής περνούσε, αυτό στην ουσία θα σήμαινε πώς η συζήτηση θα διεξαγόταν χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, καθώς η κυβερνητική αποστολή αναχωρεί για τις Βρυξέλλες στις 8 το πρωί.
Φήμες για "όχι" και... παραίτηση της Ζωής;
Η συμπεριφορά της και τα καμώματα της κας Κωνσταντοπούλου έχουν προκαλέσει πλήθος ερωτηματικών. Όλοι γνωρίζουν ότι έπρεπε να βρει έναν τρόπο να αντιδράσει στην συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση, αλλά κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Οι απόψεις για την τελική της στάση ποικίλλουν, καθώς από το απόγευμα κυκλοφορούν φήμες ότι η Πρόεδρος της Βουλής σχεδιάζει να καταψηφίσει τη συμφωνία και στη συνέχεια να παραιτηθεί (!) ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα... ανέβει καν στο Προεδρείο!



Πηγή: www.reporter.gr
Δημοσιεύτηκε στις 10/07/2015


Πηγή:www.reporter.gr

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire