ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 5 juillet 2015

Ισπανία - Το Podemos έρχεται στήθος με στήθος με τα παραδοσιακά κόμματα


 
Το ισπανικό κόμμα Podemos έρχεται στήθος με στήθος με τα δύο παραδοσιακά μεγάλα κόμματα της χώρας λιγότερο από έξι μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο φαβορί, έδειξε σημερινή δημοσκόπηση.

Για δεύτερο μήνα στη σειρά, το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) έρχεται με μικρή διαφορά πρώτο στη δημοσκόπηση του οργανισμού Metroscopia για την εφημερίδα El Pais, συγκεντρώνοντας το 23% των προτιμήσεων. 

Οι αντιπολιτευόμενοι σοσιαλιστές και το Podemos έρχονται με μικρή διαφορά στη δεύτερη και την τρίτη θέση στη δημοσκόπηση με 22,5% και 21,5% αντιστοίχως. Το άλλο νέο κόμμα, το Ciudadanos, έρχεται τέταρτο με 15%.

Αυτό σημαίνει πως θα χρειάζονταν τουλάχιστον τρία κόμματα για να σχηματισθεί μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να υποστηριχθεί μια σταθερή κυβέρνηση σε μια χώρα που δεν έχει παράδοση σε κυβερνητικούς συνασπισμούς.

Μια συμμαχία ανάμεσα στους σοσιαλιστές, το Podemos και το κόμμα της Ενωμένης Αριστεράς (Izquierda Unida) θα συγκέντρωνε γύρω στο 48% των ψήφων, αλλά οι Ισπανοί θα προτιμούσαν μια κυβέρνηση με επικεφαλης τους σοσιαλιστές ή το Λαϊκό Κόμμα και υποστηριζόμενη από τους κεντρώους Ciudadanos, έδειξε επίσης η δημοσκόπηση.
 
 
 
Πηγή: www.tanea.gr
Δημοσιεύτηκε στις 05/07/2015

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire