ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 25 juillet 2015

Κύπρος - Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, αναφέρθηκε σε αδιαφορία της διεθνούς κοινότητας σ’ ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής


Μιλώντας σε  εκδήλωση για καταδίκη της τουρκικής εισβολής






Είπε ότι «χάσαμε τις στρατιωτικές μάχες» όμως συνέχισε οι αξίες παραμένουν ζωντανές.

Εξέφρασε επίσης ανησυχία ότι επιχειρείται η ε/κ πλευρά να συρθεί δεμένη πισθάγκωνα, αφού έχει δημιουργηθεί απαξίωση της πολιτικής και απόγνωση στο λαό.



Διατύπωσε ακόμα ανησυχία ότι προωθείται το ξεπούλημα των κατεχομένων εδαφών και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Περδίκης είπε ακόμα ότι την ώρα που οι δύο Τ/κ συμπατριώτες μας, η Σινέλ και Κοράι που ύψωσαν τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στα κατεχόμενα και υπέστησαν δίχρονο διασυρμό
υπερασπιζόμενοι μέχρι εσχάτων την Κυπριακή Δημοκρατία, οι δύο ηγέτες συζητούν να καταργήσουν τη σημαία και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων απαντώντας προς αυτούς που επισύρουν το φόβο της διχοτόμησης είπε πως η διχοτόμηση έχει ντε φάκτο εφαρμοστεί επί του εδάφους.

Παρατηρώντας ακόμα ότι στην Κύπρο υπάρχει μια δεύτερη ξένη κατοχή , αυτή των Βρετανών στις Βάσεις, είπε ότι οι οιωνοί είναι σκοτεινοί, και ανέφερε ότι επιβάλλεται να να δημιουργηθεί βάση κοινών αγώνων με τους Τ/κ για  εφαρμογή του δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης και εγκατάστασης.

Καταλήγοντας ανέφερε πως ο αγώνας του ζεύγους των Τ/κ πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα.

Ο Κυριάκος Τσιμίλης είπε πως το ζεύγος των Τ/κ στις 21 Ιουνίου 2013, ύψωσε 3 σημαίες της Δημοκρατίας στο μαγαζί και το σπίτι τους στον Αγιο Λουκά στην Αμμόχωστο.

Για την ενέργεια τους αυτή σύρθηκαν 20 φορές στο ψευδοδικαστήριο, συνέχισε αναφέροντας.

Η πολιτική συγκυρία του Ιουνίου του 2015 συνέτεινε ώστε να αθωωθούν ανέφερε ο κ. Τσιμίλης.

Σημείωσε επίσης ότι σε μια από τις λεγόμενες δίκες, το ζεύγος βρέθηκε αντιμέτωπο με ομάδα γκρίζων λύκων και κατάφεραν να κρατήσουν στα χέρια τους το σύμβολο της δημοκρατίας το οποίο οι γκρίζοι λύκοι προσπάθησαν να τους αποσπάσουν.

Το ζεύγος των Τ/κ παρέστη στην εκδήλωση με το βρέφος του. Ο Σινέλ στο παρατεταμένο
χειροκρότημα των παρευρισκομένων έκανε το σήμα της νίκης.

Μιλώντας είτε κυπριακά, είτε αγγλικά ανέφερε ότι στα κατεχόμενα οι Τ/κ
  τώρα άρχισαν να αντιλαμβάνονται τη διεθνή νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δήλωσε ότι είναι κατά της λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, διατυπώνοντας τη θέση ότι η λύση πρέπει να αναζητηθεί στο Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αφού διερωτήθηκε που είναι τα Ηνωμένα έθνη,
  η ΕΕ το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης  και το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου για να τοποθετηθούν στις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είπε ότι η λύση στο Κυπριακό πρέπει να σέβεται τα θεμελιώδη πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

Ανέφερε επίσης ότι το ζεύγος έχει προσκληθεί και θα μεταβεί στο Λονδίνο, για να μιλήσουν στη βρετανική βουλή ως απλοί άνθρωποι.




Πηγή: www.sigmalive.com/KYΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 24/07/2015

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire