ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 28 janvier 2016

Κύπρος : Κουλτούρα ατιμωρησίας-Σχεδόν δύο εκατομμύρια έδωσε ο Βγενόπουλος στα δύο μεγαλύτερα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, αλλά ούτε γάτα, ούτε ζημιά !



Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου


 

Ας τους κρίνει κι αυτούς ο λαός


Ναι μεν τα δύο μεγάλα κόμματα πήραν από ένα σχεδόν εκατομμύριο από τη Focus, αλλά δεν τρέχει τίποτα. Εξάλλου δεν τα έκλεψαν, τους τα χάρισαν. Από εκεί και πέρα, δεν αποδεικνύεται -χειροπιαστά τουλάχιστον- οποιαδήποτε διαπλοκή ή συσχέτιση με το τι ακολούθησε την αγοραπωλησία της Λαϊκής Τράπεζας, τα δάνεια και την κατάρρευση της οικονομίας. Ας τους κρίνει ο λαός, λοιπόν. Δεν το είπε έτσι αυτή τη φορά ο Γενικός Εισαγγελέας, αλλά μπορούμε να το υποθέσουμε όταν λέει πως τα στοιχεία που συνέλεξε η Αστυνομία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων από τη Focus δεν οδηγούν στο συμπέρασμα της διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων. Όχι πως δεν αποδεικνύεται πως χρηματοδοτήθηκαν. Τα πήραν και μάλιστα χοντρά. Αλλά όταν ένας επιχειρηματίας δίνει στα κόμματα της εξουσίας λεφτά, δεν είναι για να τα διεκδικήσει πίσω προς όφελός του και εις βάρος των πολιτών που το κάνει, αλλά γιατί του περισσεύουν και δεν ξέρει πού άλλου να τα δώσει.

 
Μετά από τρία χρόνια ερευνών, εκατοντάδες ώρες απασχόλησης ανακριτών και εισαγγελέων, καταλήξαμε στο συμπέρασμα που ακόμα και ο πιο αδαής πολίτης ήξερε εξαρχής. Κανείς δεν φταίει για τίποτα. Ούτε αν πέφτουν οι στέγες των θεάτρων, ούτε αν ένας πρώην υπουργός κτυπά σε διάβαση πεζών ένα παιδί και το εγκαταλείπει προκαλώντας του τετραπληγία, ούτε αν ένας βουλευτής τρώει προστατευόμενα πτηνά και το καυχιέται, ούτε αν άλλος βουλευτής προσπαθεί να φωτογραφίσει το βρακί συναδέλφισσάς του, ούτε αν χάνονται τα λεφτά των αποχετευτικών συστημάτων, ούτε αν το δικηγορικό γραφείο του Προέδρου εκπροσωπεί τον βασικό ανταγωνιστή της δημόσιας αεροπορικής εταιρείας λίγο πριν της βάλει λουκέτο ο ίδιος ο Πρόεδρος, ούτε αν ο συμπέθερος του Προέδρου απέσυρε τα λεφτά του από τη Λαϊκή λίγο πριν από το κούρεμα, ούτε αν η σύζυγος του Προέδρου αγόρασε σε τιμή ευκαιρίας οικόπεδο από τον Αρχιεπίσκοπο, ούτε αν ο ντιβέλοπερ έκτιζε σε χαλίτικα… Και φυσικά κανείς δεν φταίει αν κατέρρευσε η οικονομία. Το οποίο φυσικά ψάχνουμε ακόμα.
 
Οι μόνοι που φταίνε είναι όσοι μιλάνε για κουκουλώματα, καθυστερήσεις, δυστοκία. «Όλα αυτά είναι εντελώς απαράδεκτα», σχολίασε θιγμένος ο Γενικός Εισαγγελέας ο οποίος προέβη χθες σε δημοσιοποίηση των αθωωτικών -για τα κόμματα και τη Focus- στοιχείων μετά από απαίτηση των πολιτικών αρχηγών των εμπλεκόμενων κομμάτων. Μην τους μείνει η τάτσα. Τώρα με τη δημοσιοποίηση πειστήκαμε πως τα κόμματα, ναι μεν τα παίρνουν από επιχειρηματίες, αλλά παραμένουν κύτταρα της Δημοκρατίας και οι θεσμοί λειτουργούν άψογα. Ντροπή, όπως θα λέγατε κάποτε κι εσείς κύριε εισαγγελέα.
Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-ch-chatzidimitriou/121/296483/as-tous-krinei-ki-aftous-o-laos#sthash.6fIjF7XJ.dpuf

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire