ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 17 décembre 2016

Τουρισμός - Η Ελλάδα διατηρεί σε ανταγωνιστικά επίπεδα τις ξενοδοχειακές τιμές. Ειδικότερα, η μέση online τιμή διαμορφώνεται στα 80 ευρώ.





Οι ξενοδόχοι της Αθήνας διατήρησαν τις online τιμές τους τον Δεκέμβριο σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τις αντίστοιχες τον ίδιο μήνα πέρυσι, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των κρατήσεων πριν και κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Trivago, η μέση onΙine ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο γι’ αυτό τον μήνα διαμορφώνεται στα 80 ευρώ έναντι 79 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2015. Η μέση ξενοδοχειακή τιμή στην Ευρώπη με βάση τα στοιχεία που επεξεργάζεται η Trivago από 50 δημοφιλείς τουριστικά πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου διαμορφώνεται στα 106 ευρώ.
Πτώση κατά 27,9% εμφανίζουν οι ξενοδοχειακές τιμές στη Κωνσταντινούπολη. Οι διαδοχικές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Κωνσταντινούπολη αλλά και γενικότερα στην Τουρκία έχουν επηρεάσει αρνητικά τον τουρισμό της γειτονικής χώρας. Οι ξενοδόχοι ρίχνοντας τις τιμές στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών επιχειρούν να τονώσουν την τουριστική ζήτηση. Τον Δεκέμβριο πέρυσι η μέση online τιμή στην Κωνσταντινούπολη είχε φθάσει στα 79 ευρώ, ενώ φέτος διαμορφώνεται στα 57 ευρώ. Η υψηλότερη μέση ξενοδοχειακή τιμή με 249 ευρώ γι’ αυτό τον μήνα συναντάται στο Μονακό. Ακολουθούν, η Γενεύη με 208 ευρώ, το Λονδίνο με 171 ευρώ και η Βέρνη με 171 ευρώ. Οι φθηνότερες τιμές απαντώνται στην Αγία Πετρούπολη με 44 ευρώ και στη Σόφια με 54 ευρώ.

Στη σύγκριση που κάνει η Trivago σε επίπεδο χωρών, η Ελλάδα διατηρεί σε ανταγωνιστικά επίπεδα τις ξενοδοχειακές τιμές. Ειδικότερα, η μέση online τιμή διαμορφώνεται στα 80 ευρώ. Οι ακριβότερες τιμές διαμορφώνονται στην Ελβετία με 184 ευρώ, στη Δανία με 143 ευρώ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Νορβηγία με 135 ευρώ και στην Αυστρία με 132 ευρώ. Οι φθηνότερες τιμές συναντώνται στη Βουλγαρία με 49 ευρώ, στη Ρωσία με 52 ευρώ, στην Πολωνία με 55 ευρώ, στη Ρουμανία με 58 ευρώ και στην Τουρκία με 59 ευρώ.



Πηγή: Η Καθημερινή
Δημοσιεύτηκε στις 17/12/2016

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire