ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 1 décembre 2016

Ολάντ: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις προεδρικές του 2017



Έπειτα από μήνες σιωπής και έντονης φημολογίας ο Φρανσουά Ολάντ τελικά εκπλήσσει ανακοινώνοντας σε διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό ότι δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στην προεδρία. Ορθάνοιχτη η κούρσα για το χρίσμα των Σοσιαλιστών με τον Αρνό Μοντεμπούργκ να δηλώνει «παρών», ενώ έπεται η επίσημη υποψηφιότητα του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς.
Βαθιά αντιδημοφιλής, ο 62χρονος Φρανσουά Ολάντ έβγαινε νοκ-άουτ στις δημοσκοπήσεις για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2007, ωστόσο η επικρατούσα εικόνα ήταν πως σκόπευε να επιμείνει διεκδικώντας εκ νέου το χρίσμα των Σοσιαλιστών στις προεδρικές κάλπες.
«Αποφάσισα ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές» ανακοίνωσε ο ίδιος το βράδυ της Πέμπτης σε τηλεοπτικό διάγγελμα.
Μετά την επικράτηση του Φρανσουά Φιγιόν στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα της γαλλικής δεξιάς και με τον Φρανσουά Ολάντ πλέον εκτός «κάδρου», τα βλέμματα καρφώνονται στη μάχη που ανοίγει στους Σοσιαλιστές για τον υποψήφιο που θα οδηγήσει το κόμμα στις κάλπες.
Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν πως ουδείς υποψήφιος της Αριστεράς θα κατορθώσει να περάσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών τον προσεχή Μάιο, γεγονός που εάν επιβεβαιωθεί οδηγεί σε μονομαχία του Φρανσουά Φιγιόν με την Μαρίν Λεπέν.

Μονομαχία που δίνει τη νίκη στον Φιγιόν, βάσει της εικόνας των δημοσκοπήσεων -οι οποίες εντούτοις έπεσαν έξω τόσο στην περίπτωση της ψήφου των Βρετανών υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στην περίπτωση της νίκης-σοκ του Ντόναλντ Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ, ! Δεκεμβρίου 2016
Σύνδεσμος-

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire