ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 29 décembre 2016

Δεν έχουν τελειωμό οι διώξεις των δημοσιογράφων στην Τουρκία! Συνελήφθη εξαιτίας ενός Tweet!



Τουρκία: Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Αχμέτ Σικ λόγω αναρτήσεων στο... twitter


Φωτογραφία αρχείου

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα έναν από τους σπουδαιότερους δημοσιογράφους της χώρας, τον Αχμέτ Σικ, για την ανάρτηση tweets που θεωρήθηκαν επικριτικά για το καθεστώς και για άρθρα του στην εφημερίδα Cumhuriyet, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Ο Αχμέτ Σικ, τιμημένος με το Διεθνές Βραβείο Τύπου UNESCO/Guillermo Cano 2014, κατηγορείται για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και για προσβολή της Τουρκικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές.
Ο δημοσιογράφος είχε γράψει στο Twitter μηνύματα υπέρ του PKK, ενώ σε άρθρα του στην Cumhuriyet επέκρινε τις τουρκικές υπηρεσίες Πληροφοριών.
Συγγραφέας σειράς βιβλίων, ο Αχμετ Σικ είναι ένας από τους πλέον διακεκριμένους δημοσιογράφους της Τουρκίας. Εχει ήδη προφυλακιστεί για έναν χρόνο (2011-2012) κατηγορούμενος για σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση Ergenekon.
Είχε κάνει έρευνα για τις σχέσεις ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν. Το βιβλίο του «»Ο στρατός του Ιμάμη», που εκδόθηκε το 2011, αποκαλύπτει πώς οι οπαδοί του Γκιουλέν είχαν διεισδύσει στην τουρκική γραφειοκρατία και είχαν συνομολογήσει συμφωνία με την παρούσα εξουσία.
«Συνελήφθην. Θα προσαχθώ στους εισαγγελείς εξαιτίας ενός Tweet», έγραψε στο τελευταίο του μήνυμα στον λογαριασμό του.

ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 29 Δεκέμβρη 2016

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire