ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 24 avril 2017

Κύπρος - Προεδρικές Εκλογές 2018 - Στήριξη της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου από ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη και Οικολόγους
Με την υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου ανοίγει και επίσημα η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις προεδρικές εκλογές του 2018. Η χθεσινή συνάντηση των κομμάτων του ενδιάμεσου έκλεισε με τη συμφωνία ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύης, για στήριξη της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου, η οποία θα επικυρωθεί τυπικά από τα συλλογικά όργανα των τριών κομμάτων.

Η αρχή αναμένεται να γίνει την Πέμπτη, καθώς είναι προγραμματισμένη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ. Η τριμερής, σύντομα αναμένεται να γίνει τετραμερής, καθώς στη συνεργασία θα προστεθούν εκτός απροόπτου και οι Οικολόγοι. Την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου πρότεινε στη χθεσινή συνάντηση η πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, η οποία ταυτόχρονα απέσυρε και το ενδιαφέρον της για να είναι η ίδια υποψήφια. Η πρόταση της Ελένης Θεοχάρους έλαβε τη στήριξη του Μαρίνου Σιζόπουλου, ο οποίος έκανε αναφορά για την ανάγκη συνεργασίας των κομμάτων του Ενδιάμεσου.
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ χαρακτήρισε τη χθεσινή απόφαση ως ιστορική, καθώς όπως είπε σηματοδοτεί τη συμφωνία του Ενδιάμεσου για πολιτική αλλαγή. Εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στους προέδρους της ΕΔΕΚ, της Αλληλεγγύης και των Οικολόγων, ενώ παρέλειψε στη δήλωση του να κάνει ονομαστική αναφορά στον Γιώργο Λιλλήκα. Κάλεσε ωστόσο τη Συμμαχία Πολιτών ως κίνημα να συμμετάσχει σε αυτή τη συνεργασία.
Η χθεσινή εξέλιξη προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του Γιώργου Λιλλήκα, ο οποίος πλέον τραβά τη δική του πορεία προς τις εκλογές. Με τη δήλωση του μετά τη συνάντηση κάνει άνοιγμα προς τους πολίτες, ακολουθώντας την πεπατημένη του 2013 όταν ήταν ξανά υποψήφιος. Κύκλοι από τη Συμμαχία Πολιτών σημείωναν χθες ότι επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες για προσυνεννόηση μεταξύ των υπόλοιπων κομμάτων. Κατά τη χθεσινή συνάντηση, ο Γιώργος Λιλλήκας επέμενε στην πρόταση του για στήσιμο καλπών προκειμένου να αποφασίσουν οι πολίτες για το ποιον θέλουν για υποψήφιο, ενώ δήλωσε και προθυμία για επιλογή τρίτου ατόμου ως υποψήφιου.
Οι θέσεις του προέδρου της Συμμαχίας απορρίφθηκαν από τους υπόλοιπους.Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 25/04/2017

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire