ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 10 avril 2017

Τουρισμός - Αυξάνεται η παρουσία της Airbnb στη Κύπρο


Χρυσές δουλειές φαίνεται ότι κάνουν οι κατοικίες και τα διαμερίσματα που διατίθενται μέσω της online υπηρεσίας , καθώς, όπως δείχνουν τα στοιχεία, αυτές αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Μαρίνο Μενελάου, ο οποίος μίλησε στην StockWatch, στην Κύπρο υπάρχουν περίπου 300 κατοικίες και διαμερίσματα, τα οποία διατίθενται μέσω της πλατφόρμας.

Ενδεικτικά, μεγάλη κατοικία στην Πάφο εμφανίζεται να ενοικιάζεται προς €102 την ημέρα, διαμέρισμα στο Παραλίμνι ενός υπνοδωματίου προς €31 την ημέρα και διαμέρισμα στη Λευκωσία 3 υπνοδωματίων €61 την ημέρα.
«Είναι μία τάση που εξαπλώνεται με γεωμετρική άνοδο στην παγκόσμια αγορά, είναι ένα νέο προϊόν παρόμοιο με το all in inclusive», δηλώνει ο κ. Μενελάου, καθώς σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, μόλις ένας στους δύο τουρίστες που έρχονται στην Κύπρο επιλέγουν ως κατάλυμά τους κάποιο ξενοδοχείο.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι περίπου το 51,1% των τουριστών διαμένει σε ξενοδοχεία αστέρων, 24,7% σε συγγενείς και φίλους, 8,7% σε οργανωμένα διαμερίσματα και τουριστικά χωριά και 5% σε ιδιόκτητη κατοικία.
Σημειώνεται ότι το Airbnb αποτελεί μια πρωτοποριακή πλατφόρμα που επιτρέπει σε άτομα να μισθώσουν ή να νοικιάσουν διαμερίσματα, σπίτια ή ακόμα και δωμάτια στις οικίες τους.Πηγή: www.sigmalive.com
Δημοσιεύτηκε στις 10/04/2017

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire