ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 24 avril 2017

Γαλλία - Νίκη Μακρόν, τελική αναμέτρηση με την Μ. Λεπέν

ΕΛΑΒΕ 23,8% ΕΝΑΝΤΙ 21,5% ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
Εμ. Μακρόν με τη σύζυγό του πανηγυρίζουν
                                Εμ. Μακρόν με τη σύζυγό του πανηγυρίζουν
 
 

Ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν περνούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας με 46 εκατομμύρια ψήφους καταμετρημένες έως τώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών νωρίς σήμερα.

Σύμφωνα με το υπουργείο των Εσωτερικών, τα τελικά αποτελέσματα για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών διαμορφώνονται ως εξής: Εμανουέλ Μακρόν 23,75%, Μαρίν Λε Πεν 21,53%, Φρανσουά Φιγιόν 19,91%, Ζαν Λικ Μελανσόν 19,64%.



Στο δεύτερο γύρο των εκλογών όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος θα επικρατήσει του Εθνικού Μετώπου με ένα ποσοστό της τάξης του 60% με 65%. Σε κάθε περίπτωση, αν η Μαρίν Λεπέν εξασφαλίσει πάνω από 35%, πολύ περισσότερο πάνω από 40%, θα είναι και αυτή «νικήτρια» καθώς θα έχει βάλει για τα καλά το εθνικιστικό, ακραίο κόμμα της στα «σαλόνια» της Ευρώπης. Θυμίζουμε ότι την πρώτη φορά που ο πατέρας της Ζ.Μ. Λεπέν διεκδίκησε την προεδρία της Γαλλίας έναντι του Ζ. Σιράκ, είχε λάβει ένα ποσοστό κοντά στο 20%.
M. Λεπέν (Foto: Reuters)
M. Λεπέν (Foto: Reuters)
 
 
Εμανουέλ Μακρόν: Θέλω να είμαι ο πρόεδρος των πατριωτών απέναντι στην απειλή των λαϊκιστών
«Σε έναν χρόνο αλλάξαμε την εικόνα της γαλλικής πολιτικής», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν μπροστά στους ενθουσιώδεις υποστηρικτές του.
«Θέλω να είμαι ο πρόεδρος των πατριωτών απέναντι στην απειλή των λαϊκιστών», είπε ο κεντρώος προεδρικός υποψήφιος που εξέφρασε την επιθυμία να συγκροτήσει μία πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να κυβερνήσει με νέα πρόσωπα.

Φ. Φιγιόν: (Foto: Reuters)
Φ. Φιγιόν: (Foto: Reuters)
 
 
«Ακουσα τις επιθυμίες σας για την πραγματική αλλαγή...θα μεταφέρω την φωνή της ελπίδας για τη χώρα μας και την Ευρώπη», είπε δηλώνοντας ότι έχει την βούληση να δώσει νέα ώθηση στο ευρωπαϊκό σχέδιο.Σοσιαλιστές και συντηρητικοί εκφάζουν την υποστήριξή τους προς τον Μακρόν
Συντηρητικοί και σοσιαλιστές γάλλοι πολιτικοί εκφράζουν την υποστήριξή τους προς τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν εναντίον της Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Απογοήτευση Μελανσόν (Foto: Reuters)
Απογοήτευση Μελανσόν (Foto: Reuters)


Μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων εκτιμήσεων, ο προεδρικός υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπενουά Αμόν κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν τον Εμανουέλ Μακρόν και να απορρίψουν την Μαρίν Λεπέν με τον ισχυρότερο τρόπο.
Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φόλ εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους προς τον Εμανουέλ Μακρόν.



Πηγή: www.imerisia.gr
Δημοσιεύτηκε στις 24/04/2017

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire