ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 30 juin 2013

Ελλάδα - Κριτική από 174 στις αποφάσεις Κουβέλη

Σε κείμενο που υπογράφουν 174 στελέχη του κόμματος, εκφράζουν τη διαφωνία τους με την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Τονίζουν ότι η συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση συνιστά σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο το οποίο πρέπει να διαφυλαχθεί και σημειώνουν ότι με την απόφαση να «εγκαταλείψει το καράβι», η ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται ότι κάνει ένα άλμα στο κενό.


 
 
Τα στελέχη- που προέρχονται από όλες τις βαθμίδες του κόμματος- διερωτώνται εάν η ΔΗΜΑΡ προχωρά μπροστά για τη δημοκρατική μεταρρυθμιστική αριστερά ή επιστρέφει στην πεπατημένη της «προγραμματικής αντιπολίτευσης». Τονίζουν ότι η απόφαση για συμμετοχή σε μία κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας για τη σωτηρία αλλά και την ανασυγκρότηση της χώρας σε υγιείς βάσεις αποκάλυπτε υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης, συνιστούσε το πρώτο απτό δείγμα γραφής μιας κυβερνώσας Αριστεράς και έριχνε το σπόρο για την αλλαγή κουλτούρας της ελληνικής κοινωνίας, σχετικά με την αναγκαιότητα των κυβερνήσεων συνεργασίας.
 
Ασκούν κριτική για αδικαιολόγητη μεγέθυνση της διαφωνίας ως προς το εργασιακό καθεστώς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ενώ προτείνουν για την επόμενη ημέρα στο κόμμα : " να δυναμώσουμε και να κάνουμε πιο ευδιάκριτο το πολιτικό μας στίγμα, εκείνο που από την ίδρυσή μας προσδιορίσαμε, ως φιλοευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική Αριστερά. Να αναζητήσουμε σχέδιο και στρατηγική, να επαναλάβουμε την άρνησή μας και την αντίθεσή μας στον στείρο αντιπολιτευτισμό και στις επικίνδυνες πρακτικές του λαϊκισμού.Για την ανασυγκρότηση της χώρας δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων".
 
 
Πηγή: www.enet.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 29/06/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire