ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 28 juin 2013

Γαλλίδα υπουργός: Ο Μπαρόζο "δεν έκανε τίποτα στη διάρκεια της θητείας του"

Γαλλίδα υπουργός: Ο Μπαρόζο  δεν έκανε τίποτα στη διάρκεια της θητείας του
 

Η γαλλίδα υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου Νικόλ Μπρικ δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο "δεν έκανε τίποτα στη διάρκεια της θητείας του" καθώς συνεχίζει να μαίνεται εδώ και πολλές ημέρες η διαμάχη ανάμεσα στο Παρίσι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Σε ερώτηση εάν θεωρεί ότι ο Μπαρόζο ήταν μια κακή επιλογή για την ΕΕ, η γαλλίδα υπουργός δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI: "Πιστεύω ναι. Θεωρώ ότι δεν έκανε τίποτα στη διάρκεια της θητείας του".

"Είναι μια επιτροπή στη διάρκεια της οποίας δεν έγιναν σπουδαία πράγματα, αλλά το γεγονός ότι ο Μπαρόζο ήταν πρόεδρός της είναι γιατί το δέχθηκαν οι χώρες μέλη", πρόσθεσε η υπουργός.

"Θεωρώ ότι η επιλογή της κας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί πριν από τέσσερα χρόνια δεν ήταν αναγκαστικά η σωστή", τόνισε η Μπρικ.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξαν την υποψηφιότητα του Πορτογάλου Μπαρόζο για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2009. Ο Μπαρόζο είχε εκλεγεί το 2004 πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια πρώτη θητεία ως το 2009.

Η ένταση ανάμεσα στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας του αποκλεισμού από τη Γαλλία των οπτικοακουστικών υπηρεσιών από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ. Ο Μπαρόζο στη συνέχεια χαρακτήρισε "αντιδραστικούς" αυτούς που απορρίπτουν την παγκοσμιοποίηση.

Η μείωση των ελλειμμάτων και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν αποτελούν ένα άλλο σημείο τριβής ανάμεσα στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες.


Πηγή: www.imerisia.gr
Δημοσιεύτηκε στις 28/06/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire