ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 30 juin 2013

Ελλάδα - Ισόβια για παράνομη επιστροφή ΦΠΑ


Ισόβια δεσμά επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ιδιοκτήτη εταιρείας για υπόθεση παράνομης επιστροφής ΦΠΑ. Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 18 χρόνων τη σύζυγο του προηγουμένου και μία υπάλληλό του, που ήταν διαχειρίστρια της εταιρείας.

Αντιμετώπισαν την κατηγορία της απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών Δημοσίου, επειδή σύμφωνα με τη δικογραφία η συγκεκριμένη εταιρεία εισέπραξε 1,5 εκατ. ευρώ ως επιστροφή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, προσκομίζοντας εικονικά παραστατικά στοιχεία.
Ο βασικός κατηγορούμενος - επιχειρηματίας παραδέχτηκε στην απολογία εν μέρει τις πράξεις που του αποδίδονται, συμπληρώνοντας ότι από τα χρήματα που έπαιρνε ως επιστροφή έδινε το 30% ως μίζα σε εφοριακούς υπαλλήλους. Για τους συγκεκριμένους εφοριακούς έχει σχηματιστεί δικογραφία για απιστία εις βάρος του Δημοσίου και ήδη απολογήθηκαν στον ανακριτή.
Η μεγαλύτερη κομπίνα που στήθηκε με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ αποκαλύφθηκε έπειτα από έλεγχο που έγινε στην επιχείρηση του κατηγορουμένου στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, το 1999.



Πηγή: Ελευθεροτυπία
Δημοσιεύτηκε στις 29/06/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire