ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 26 juin 2013

Κύπρος - Και επίσημα βουλευτής της Συμμαχίας ο Κουτσού (η επιστολή)



Έκλεισε το θέμα στη χθεσινοβραδινή συνάντησή του με τον Λιλλήκα


 Και επίσημα βουλευτής της Συμμαχίας ο Κουτσού (η επιστολή)


Ανδρέας Πιμπίσιης

Το σίριαλ της απόκτησης έδρας από τη Συμμαχία Πολιτών με τον Νίκο Κουτσού έκλεισε χθες βράδυ μετά τη νέα συνάντηση που είχε ο βουλευτής Αμμοχώστου με τον Γιώργο Λιλλήκα.

Στη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Λιλλήκα, ο Νίκος Κουτσού ενημέρωσε τον πρόεδρο της Συμμαχίας ότι σήμερα θα αποστείλει και τη σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, πράγμα το οποίο και έπραξε.


Στην επιστολή του ο κ. Κουτσού αναφέρει προς τον Γιαννάκη Ομήρου ότι εντάσσεται στη Συμμαχία Πολιτών, την οποία και θα εκπροσωπεί από τα έδρανα του Κοινοβουλίου. 

Μετά την εξέλιξη αυτή αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας και η αποστολή επιστολής από πλευράς Γιώργου Λιλλήκα προς τον Νίκο Αναστασιάδη με την οποία θα καταθέτει και επισήμως το αίτημά του για συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο.

Στην επιστολή, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο κ. Λιλλήκας θα σημειώνει το γεγονός ότι η Συμμαχία Πολιτών έχει και εκπροσώπηση στη Βουλή.
 
 
Πάντως η συμμετοχή του κ. Λιλλήκα στο Εθνικό Συμβούλιο φαίνεται επί του παρόντος να είναι αίτημα χωρίς ανταπόκριση.

Η ΕΔΕΚ, διά του Μαρίνου Σιζόπουλου, διαμήνυσε ότι δεν είναι εφικτή η συμμετοχή λόγω των κανονισμών του Εθνικού Συμβουλίου. Οι κανονισμοί λένε πως συμμετέχουν τα κόμματα που έχουν εξασφαλίσει είσοδο στη Βουλή στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Στη Συμμαχία διαφωνούν με αυτή την προσέγγιση και υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν θεσμοθετημένοι τέτοιοι κανονισμοί αλλά πρόκειται για πρακτική που εφαρμόζουν από μόνα τους τα ίδια τα κόμματα.
 


Η επιστολή Κουτσού προς τον Πρόεδρο της Βουλής:

26 Ιουνίου 2013
 
Προς: Πρόεδρο Βουλής
Κο. Γιαννάκη Ομήρου
                              
Αξιότιμε
 κύριε Πρόεδρε,
 
Επιθυμώ να σας ανακοινώσω με την επιστολή αυτή ότι από σήμερα ανήκω στην « Συμμαχία Πολιτών» και από σήμερα εκπροσωπώ το κίνημα αυτό στην Βουλή των Αντιπροσώπων.
Παρακαλώ όπως γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις.
Ευχαριστώ για την κατανόηση σας και παραμένω πάντοτε στην διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις ή πληροφορίες χρειαστείτε.

Με εκτίμηση
Νίκος Κουτσού,
 
Βουλευτής Αμμοχώστου.
 



Πηγή: www.philenews.com
Δημοσιεύτηκε στις 26/06/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire