ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 30 juin 2013

Ισημερινός - Η Ρωσία αποφασίζει για τον Σνόουντεν

Ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, τόνισε ότι βρίσκεται στα χέρια των ρωσικών αρχών η λύση για τη μεταφορά του πρώην συνεργάτη της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA), Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος έχει εγκλωβιστεί στη Μόσχα μετά το αίτημά του για πολιτικό άσυλο στο Κίτο.

AFP PHOTO / THE GUARDIAN
AFP PHOTO / THE GUARDIAN


«Για να εξετάσουμε το συγκεκριμένο αίτημα χορήγησης ασύλου, ο Σνόουντεν πρέπει να βρίσκεται σε έδαφος του Ισημερινού. Επί του παρόντος, η λύση, ο προορισμός του Σνόουντεν, είναι στα χέρια των ρωσικών αρχών», είπε ο Ρ. Κορέα, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Oromar του Ισημερινού.
 
«Δεν επιδιώξαμε αυτή την κατάσταση. Ο Σνόουντεν είναι σε επαφή με τον Ασανζ, ο οποίος του συνέστησε να ζητήσει πολιτικό άσυλο στον Ισημερινό», ανέφερε ο κ. Κορέα και πρόσθεσε: «Αν φθάσει σε έδαφος του Ισημερινού, θα εξετάσουμε το αίτημά του όπως κάναμε για τον Ασανζ».
 
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν κατηγορείται στις ΗΠΑ για κατασκοπεία, επειδή αποκάλυψε το αμερικανικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Εδώ και μία εβδομάδα έχει εγκλωβιστεί στη ζώνη διαμετακόμισης αεροδρομίου της Μόσχας, προερχόμενος από το Χονγκ Κονγκ. Οι ΗΠΑ έχουν ακυρώσει το διαβατήριό του. 
 
Ο πρώην συνεργάτης της NSA, από τη Μόσχα, ζήτησε πολιτικό άσυλο στον Ισημερινό, ο οποίος έχει χορηγήσει άσυλο στην πρεσβεία του στο Λονδίνο στον ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, που διώκεται από τις ΗΠΑ επειδή αποκάλυψε εκατοντάδες χιλιάδες εμπιστευτικά αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα.
 
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ισημερινού είχε αποκαλύψει ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, του είχε τηλεφωνήσει μία ημέρα νωρίτερα για να του ζητήσει την έκδοση του 29χρονου Αμερικανού.
 
 
Πηγή: www.enet.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 30/06/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire