ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 28 juin 2013

Κύπρος - Τι μάθαμε το τριήμερο του Κατακλυσμού


 
 
Άκης Εθελοντής

Ότι η ψευδοπανώλη μπορεί να ήρθε από τα κατεχόμενα, αλλά ουσιαστικά δεν είναι ψευδοπανώλη με την έννοια που το κατεχόμενο κομμάτι της Δημοκρατίας είναι ψευδοκράτος. Μάλλον αληθοπανώλη είναι επί της ουσίας, ας μην μπλέκουμε όμως την επιστήμη με την πολιτική -για να τη λένε οι επιστήμονες ψευδοπανώλη, κάτι περισσότερο θα ξέρουν.
Ότι το να μένεις στην Πάφο έχει και τα καλά του: Μπορεί να σπάνε πλάκα μαζί μας για τα δήθεν διαβατήρια μετά τη σήραγγα, αλλά τουλάχιστον για την ώρα το κοτόπουλό μου το τρώω απροβλημάτιστος.

Ότι για το οικονομικό κραχ στον τόπο μας φταίνε τράπεζες, θεσμικοί παράγοντες και ελεγκτικοί μηχανισμοί -την τρομερή αποκάλυψη έκανε ο Γενικός Εισαγγελέας, αφήνοντας άναυδο το πόπολο στις παραλίες, το οποίο μέχρι τώρα σήκωνε το αβάσταχτο φορτίο να θεωρεί εαυτόν υπεύθυνο για την καταστροφή της Κύπρου.
Ότι, σε συνέχεια του πιο πάνω, έτσι εξηγείται γιατί οι τραπεζίτες και άλλοι θεσμικοί παράγοντες δεν εμφανίσθηκαν στις πανήγυρεις του Κατακλυσμού τις μέρες αυτές: Δεν είναι επειδή απολαμβάνουν τα εκατομμύριά τους σε πιο trendy προορισμούς, αλλά επειδή τα έκαναν πάνω τους από τη διαπίστωση των ευθυνών τους και έτρεξαν να κρυφτούν.
Ότι ο ολισθηρός ιστός δεν έχει πλάκα πια: Εμείς στον ολισθηρό ιστό καθόμαστε καθημερινά πλέον. Και μάλιστα ενώ ο ιστός στέκει καθέτως, όχι οριζοντίως.
Ότι για κράτος που ουσιαστικά τελεί υπό οικονομική κατάρρευση, καλά τα πάμε. Άμα ακούς εκπροσώπους του ΠΑΣΥΞΕ να εκφράζουν «ικανοποίηση για την κίνηση των ημερών από τον ντόπιο τουρισμό», ξέρε ότι βρήκαν τον μήνα που θρέφει τους άλλους έντεκα.Ότι η Τρόικα δεν είναι άτρωτη, όπως νομίζουμε: Ούτε καν πήραν χαμπάρι οι ηλίθιοι ότι επί τρεις ολόκληρες μέρες η δημόσια μηχανή της Κύπρου έβαλε λουκέτο -πού ξανακούστηκε;
Ετοιμαστείτε του χρόνου ο Κατακλυσμός να περιοριστεί με νομοθετικό διάταγμα σε εξάωρη αργία.
Ότι, άκουσον άκουσον, ο κόσμος περνά καλά στις παραλίες - τουλάχιστον αυτό αντιλαμβανόμαστε αν πιστέψουμε τη νεαρά ρεπόρτερ που με έκπληκτο
oncamera ύφος διαπίστωνε ότι στις «παραλίες οι πολίτες απολαμβάνουν τη θάλασσα και τον ήλιο».
Κακώς θεωρούσαμε ότι στις παραλίες οι πολίτες τρέχουν για να ενημερωθούν γύρω από τις εξελίξεις στην Ταχρίρ.



Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 27/06/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire