ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 28 juin 2013

Κύπρος - Προς Ανυποψίαστους



 
Γ. Σέρτης
ΝΑ ΤΟ ξαναπούμε, έστω και αν χαρακτηριστεί -πάλιν- σαν … συνωμοσιολογία από τους … συνετούς-ρεαλιστές της θεωρίας του «εκάμαμεν τζιαι εμείς» και των… χαμένων «ευκαιριών».
Λοιπόν, ας δεχτούμε ότι είναι … σύμπτωση που πριν δώδεκα χρόνια, όταν η Τουρκία κατέφευγε στο ΔΝΤ, ο Γιάννος Παπαντωνίου -τότε Υπουργός Οικονομικών και μετέπειτα Άμυνας της Κυβέρνησης του … εκσυγχρονιστή Σημίτη- στήριζε την Τουρκία στα αιτήματά της, από κοινού στρώνοντας το χαλί στους Βρετανούς λόρδους και στους -γνωστούς- σχεδιασμούς τους.


Ας δεχτούμε ότι είναι … σύμπτωση που με τα τοξικά δάνεια του Σημίτη και τα ELA της Κύπρου, συν -βεβαίως- ανίκανες και ανεύθυνες ηγεσίες, Ελλάδα και Κύπρος σύρονται σε χρεοκοπία και μνημονιακή υποθήκευση τροϊκανής επιτήρησης.
Να δεχτούμε και ότι … συμπτωματικά βρεθήκαμε να χρωστούμε -υποχρεωθήκαμε, κατακρίβειαν, να παραδεχτούμε ότι χρωστούμε- τόσα όσα να μην μπορούμε να ξοφλήσουμε, την ώρα -ακριβώς- της επιβεβαίωσης του υποθαλάσσιου πλούτου της ΑΟΖ μας;
Ύποπτες -πράγματι- δεν είναι τόσες … συμπτώσεις, άμα προστεθούν στις … προϋπάρχουσες;
Ενδεικτικά:
* Ιδέα δεν είχαμε πριν μισό αιώνα για ΑΟΖ, υποθαλάσσιο πλούτο,
· κοιτάσματα κ.λπ. Ξέραμε ότι βρισκόμαστε σε στρατηγικό σημείο ελέγχου των πετρελαίων, δεν ξέραμε όμως ότι είναι στα δικά μας μέρη του πετρέλαιου η Δρακοσπηλιά. Ήξεραν, όμως, καλά οι κομιστές της … αθώας πρότασης: -Για αντάλλαγμα να δοθεί στην Τουρκία το Καστελόριζο, ένα …ασήμαντο νησάκι. (Που … συμπτωματικά θα παρείχε ΑΟΖ στην Τουρκία, σφήνα ανάμεσα σε τρεις χώρες!)
* Σ’ όλο εκείνο το ττόππιν των σελίδων του Χάνεϊ, πλην των υπολοίπων
· που μετέτρεπαν την Κύπρο σε βρετανοτουρκικό προτεκτοράτο, υπήρχε και η γνωστή σφήνα υφαρπαγής των συγκεκριμένων κοιτασμάτων.
Λοιπόν, η… σύμπτωση της τωρινής χρεοκοπίας μόνον από τους -γνωστούς- «ρεαλιστές» δεν φαίνεται ύποπτη!



Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 27/06/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire