ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 25 juin 2014

Τα επικίνδυνα παιχνίδια της Άγκυρας

Φορτηγά της τουρκικής ΜΙΤ με όπλα για τους Τζιχαντιστές

Σε αμηχανία η κυβέρνηση αντιδρά σπασμωδικά
Φορτηγά της τουρκικής ΜΙΤ με όπλα για τους Τζιχαντιστές
Ο πρωθυπουργός Ερντογάν ο οποίος διαψεύδει επαννειλημένα ως φήμες τις πληροφορίες για μεταφορά στρατιωτικού υλικού στους ισλαμιστές




 
Πειστήρια για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού στους ισλαμιστές της Συρίας από την Τουρκιά ήρθαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα, δημιουργώντας ένα ακόμη πρόβλημα για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον πρωθυπουργό κ. Ερντογαν ο οποίος επανειλημμένα έχει διαψεύσει ως «μυθεύματα» και «κακοήθεις φήμες» τις σχετικές πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στο εξωτερικό.

Τουρκικές εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα προβάλουν φωτογραφίες ένοπλων στρατιωτών οι οποίοι έχουν ακινητοποιήσει φορτηγά αυτοκίνητα με τις ενδείξεις της τουρκικής Υπηρεσίας (μυστικών) Πληροφοριών (ΜΙΤ). Αποκαλύπτεται ότι το μπλόκο έγινε τον περασμένο Ιανουάριο κοντά στα σύνορα με τη Συρία, γεγονός το οποίο έφερε σε αμηχανία την κυβέρνηση η οποία αντιδρά σπασμωδικά.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ερκαν Αλά ισχυρίστηκε ότι τα φορτηγά μετέφεραν βοήθεια για τους Τούρκους που ζουν στην Συρία αλλά ο στρατιωτικός διοικητής της περιοχής Αδάνων όπου έγινε το μπλόκο στα φορτηγά της ΜΙΤ δήλωσε ότι δεν είχε ειδοποιηθεί για την διέλευση των αυτοκινήτων.

Παρενέβη και η Δικαιοσύνη. Ο εισαγγελέας Αδάνων απήγγειλε κατηγορίες για «κατασκοπευτικη ενέργεια» κατά της Τουρκίας εναντίον των 13 στρατιωτικών που σταμάτησαν τα φορτηγά. Τους κατηγόρησε επίσης ότι φωτογράφησαν και μαγνητοφώνησαν συνομιλίες τους με επτά μέλη της ΜΙΤ και δυο άτομα της οικογένειας αξιωματικού της ΜΙΤ.

Η τροπή που έπαιρνε το επεισόδιο ανάγκασε την κυβέρνηση να παρέμβει. Σταμάτησε την διαδικασία και ανακοίνωσε ότι οι στρατιώτες, τα φορτηγά και τα άτομα που τα συνοδεύαν «καλύπτονται από την ασυλία η οποία καλύπτει τη ΜΙΤ».

Πηγές στην Αγκυρα βεβαιώνουν ότι η Τουρκία στέλνει ή «επιτρέπει εν γνώσει της να στέλνουν» τρίτες χώρες όπλα στους αντικαθεστωτικούς της Συρίας. Και ο Κεμαλ Κιλιτσντάρογλου, αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση στέλνει φορτηγά γέματα με όπλα στους τζιχαντιστές της ISIS που πολεμούν στη Συρία». Προανήγγειλε επίσης ότι θα δώσει σύντομα στη δημοσιότητα έγγραφα και άλλες αποδείξεις της «μεταφοράς πολεμικού υλικού» με την βοήθεια της κυβέρνησης Ερντογαν στους τζιχαντιστές.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire