ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 5 juin 2014

Το μεγάλο φαγοπότι αλλά ο ταλαίπωρος πολίτης πρέπει να πληρώσει για να πλησιάσει το νοσοκομείο


Άριστος Μιχαηλίδης

 

Έχουν όνομα αυτοί που λεηλάτησαν το κράτος

Πήγαν και ζήτησαν κονδύλι πεντέμισι εκατομμυρίων για τα φάρμακα των Τουρκοκυπρίων όταν άνοιξαν τα οδοφράγματα, έλεγε ως παράδειγμα ο Μαρίνος Σιζόπουλος, που ασχολήθηκε όσο λίγοι ως βουλευτής με το θέμα των φαρμάκων. Εγκρίθηκαν τα πεντέμισι εκατομμύρια, αλλά στο τέλος αποδείχτηκε ότι χρειάζονταν μόνο €900.000. Τα υπόλοιπα εκατομμύρια δεν ξέρουμε τι απέγιναν. Ξέρουμε μόνο ότι όλα συνηγορούν στο ότι στον τομέα της κρατικής ιατρικής περίθαλψης υπάρχει πολύ μεγάλο φαγοπότι. Κι ότι πέρασαν από το υπουργείο Υγείας ένα σωρό υπουργοί και ούτε ένας δεν τερμάτισε το φαγοπότι.

Ένας εξ αυτών, ο Σταύρος Μαλάς, άνθρωπος της ιατρικής με γνώσεις και επιστημοσύνη, ο οποίος κατηγορείται τώρα ότι σταμάτησε την πειθαρχική έρευνα για καταχρήσεις υπερωριών από γιατρούς, έλεγε χτες ότι το θέμα είναι ότι οι υπερωρίες συμφέρουν γιατί αν πήγαιναν στον ιδιωτικό τομέα οι ασθενείς θα μας κόστιζαν περισσότερο από τις καταχρήσεις υπερωριών.

Δηλαδή, ξέρουμε ότι μας κλέβουν, ότι πληρώνουμε υπερωρίες με απάτη, αλλά κλείνουμε τα μάτια επειδή συμφέρει. Όμως η απάτη συμφέρει μόνο στους απατεώνες.
Οι τίμιοι άνθρωποι κάνουν τίμια τη δουλειά τους κι αν δεν τους συμφέρει, προπάντων οι γιατροί, πάνε να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα για να βγάζουν περισσότερα χρήματα, δεν τα κλέβουν από το κράτος, διότι είναι χαμηλοί οι μισθοί τους. Από πού κι ώς πού ένα υγιές κράτος ανέχεται να το κλέβουν και εφευρίσκει δικαιολογίες για να δικαιολογεί την κλοπή;
 
Ο Έφορος Εσωτερικού Ελέγχου, Ανδρέας Λαμπριανού, καταγγέλλει ότι παραπέμπει στο υπουργείο Υγείας υποθέσεις προς διερεύνηση και εξαφανίζονται. Όπως το ότι γιατροί του Δημοσίου κάνουν μπίζνες με ιδιώτες και τους παραπέμπουν ασθενείς μαζί με τους φακέλους τους. Καμιά υπόθεση δεν διερευνάται. Ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, καταγγέλλει ότι στο υπ. Υγείας διακόπτονται σοβαρότατες έρευνες για ατασθαλίες. Η βουλευτής, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, αποκαλύπτει ότι εξαφανίζονται και φάκελοι με τεκμήρια δικαστικών υποθέσεων ιατρικής αμέλειας.
 
Ο διευθυντής Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Λούης Παναγή, διώχθηκε και αθωώθηκε στο δικαστήριο. Επέστρεψε στη θέση του και μέσα σε πέντε μέρες έστειλε μετάθεση είκοσι λειτουργούς των φαρμακευτικών υπηρεσιών. Εκδικητικά, λένε κάποιοι, οργανωτικά, λέει ο ίδιος. Αλλά, ουδείς ανώτερος του, ο υπουργός επί παραδείγματι (Πέτρος Πετρίδης, τότε) δεν είπε κουβέντα. Είναι κι αυτό στην εικόνα της μεγάλης Βαβέλ στον τομέα της Υγείας;
 
Διότι, όλα αυτά συμβαίνουν μαζεμένα, ειδικά στο υπουργείο Υγείας. Όπου τα κονδύλια που διακινούνται είναι πάρα πολλά εκατομμύρια. Και όπου όλα αυτά δεν είναι περιστασιακά, συμβαίνουν χρόνια ολόκληρα χωρίς να βρεθεί ένας άνθρωπος, ένας θεσμός αυτού του κράτους, ένας αποφασιστικός Πρόεδρος, ένα υπερκομματικό κοινοβούλιο, ένας διευθυντής νοσοκομείου, να πει τέρμα, σταματήστε το φαγοπότι, αφιλότιμοι, μπατίρισε ο κόσμος, απελπίστηκε, βουλιάζει το κράτος… Τίποτε. Ακόμα και οι υποθέσεις, που φτάνουν στους δημοσιογράφους ή στους βουλευτές και βγαίνουν στη φόρα, σκεπάζονται πίσω από έρευνες, που δεν τελειώνουν ποτέ.
 
Δεν ήταν μόνο στις τράπεζες η λεηλασία, που μας κατέστρεψε. Ήταν και η λεηλασία του κράτους. Και σήμερα κάτω από τις άθλιες συνθήκες, φέρουν βαρύτατες ευθύνες και όσοι συνεχίζουν να κλείνουν τα μάτια. Άμα φωνάζει λοιπόν η κοινή γνώμη, ότι πρέπει να πάνε φυλακή μόνο οι τραπεζίτες που μας κατέστρεψαν, επαναπαύονται αυτοί που λεηλάτησαν το κράτος. Αλλά, αυτοί είναι χειρότερα λαμόγια. Γιατί κλέβουν απευθείας από το πετσί του κοσμάκη, από την υγεία του. Ιδού πεδίον δόξης, Πρόεδρε Αναστασιάδη.
Άριστος Μιχαηλίδης
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-a-michailidis/85/202999/echoun-onoma-aftoi-pou-leilatisan-to-kratos#sthash.05ZoTnOc.dpuf

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire