ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 6 juin 2014

Ο Σαμαράς τα κάνει πλακάκια με την αγία οικογένεια;


Ραβανός Αρης 

Μυστική συνάντηση είχαν Σαμαράς-Μπακογιάννη  

Νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στο πατρικό Σαμαρά στη Μουρούζη, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την οριστικοποίηση του ανασχηματισμού

Μυστική συνάντηση είχαν Σαμαράς-Μπακογιάννη




 

Μυστική συνάντηση είχαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος» ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την οριστικοποίηση του ανασχηματισμού.
Η συνάντηση έγινε στο πατρικό σπίτι του Πρωθυπουργού στην Μουρούζη, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι δυο τους συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις και το κλίμα λέγεται ότι ήταν αρκετά καλό, αλλά συγκεκριμένες αποφάσεις δεν υπήρξαν.
Οι πάγοι έλιωσαν και μετά από δυο χρόνια οι δυο πολιτικοί συναντήθηκαν και συνομίλησαν ανοικτά και χωρίς ενδιάμεσους. Η τελευταία φορά που συνομίλησαν ήταν λίγο μετά τις εκλογές του Μαϊου του 2012, χρονικό σημείο κατά το οποίο οι δυο τους συμφώνησαν να συμμαχήσουν ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης του Ιουνίου, οπότε και η ΝΔ επικράτησε.  
Η Δημοκρατική Συμμαχία απέτυχε το Μάιο του 2012 να συγκεντρώσει το 3% και να εισέλθει στη Βουλή. Τότε θεωρήθηκε ότι η στήριξη της κυρίας Μπακογιάννη ήταν αναγκαία για τη ΝΔ ώστε να σταλεί και στην κομματική και κοινωνική βάση της κεντροδεξιάς το μήνυμα της ενότητας της παράταξης.
«Έχουμε να μιλήσουμε δυο χρόνια» είπε πρόσφατα η κυρία Μπακογιάννη που ενδιαφέρεται για να οριστεί επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η κυρία Μπακογιάννη είχε απλά τυπικές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά, αλλά το μεσημέρι της Παρασκευής επιχειρήθηκε να γυρίσει σελίδα.
Η συνάντηση αυτή έχει σαφώς και παρενέργειες στο εσωκομματικό πεδίο και αποτελεί και μια κίνηση να κλείσουν και τα μέτωπα στο εσωτερικό της ΝΔ. Εξάλλου από τις επόμενες κινήσεις και αποφάσεις του κ. Σαμαρά θα εξαρτηθεί και η στρατηγική όχι μόνο της κυρίας Μπακογιάννη, αλλά συνολικά της οικογένειας Μητσοτάκη.
Είχε προηγηθεί, λίγες ώρες νωρίτερα, το βράδυ της Πέμπτης, η κοινή παρουσία του κ. Σαμαρά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στην οικία του πρώην υπουργού Αχιλλέα Καραμανλή στην Πολιτεία, παρουσία των παιδιών του, Κώστα και Φωτεινής, του πρώην υπουργού Πέτρου Μολυβιάτη και του Τζέιμς Σταυρίδη, πρώην επικεφαλής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και νυν πρύτανη της Διπλωματικής και Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Tufts της Βοστώνης.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire