ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 3 juin 2014

Κύπρος : Αυταρχική συμπεριφορά και διαπλοκή Προέδρου και κυβέρνησης


Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου

Αυταρχισμός με μανδύα δημοκρατικότητας

ΔΗΛΑΔΗ τώρα θα πρέπει να απολογηθούμε στην Ειρένα Γεωργιάδου; Άδικα τόσες μέρες η κοπέλα λοιδορήθηκε και αναδείχθηκε ως το άτομο με την πιο θεαματική επαγγελματική ανέλιξη; Τελικά θυματοποιήθηκε υποβάλλοντας παραίτηση από επίτροπος μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας βασισμένη σε λανθασμένα δεδομένα; Κι η παρ' ολίγον ρήξη ΔΗΣΥ - Προεδρικού; Εκτός κι αν η ρήξη υφίσταται αφού το θέμα δεν είναι μόνο ο μισθός της Ειρένας Γεωργιάδου ως νέας προέδρου της Ελληνικής, αλλά και η διαπλοκή που δημιουργείται λόγω των σχέσεων της κ. Γεωργιάδου με την κυβέρνηση. (Αυτές οι εκρήξεις του ΔΗΣΥ κι ο διαχωρισμός των θέσεών του από τις θέσεις της κυβέρνησης, άρχισε να μοιάζει με τα δεσμεύομαι του Προέδρου, που είναι δύσκολο να τα εκλάβει κάποιος στα σοβαρά. Αποδεικνύεται πάντως έξυπνη στάση).

Μια βδομάδα μετά που διέρρευσε η πληροφορία για τη μεταπήδηση της κ. Γεωργιάδου στην Ελληνική Τράπεζα με μισθό 150.000 τον χρόνο, ο για χρόνια πρόεδρος της τράπεζας, Αντρέας Παναγιώτου, δήλωσε πως δεν είναι 150.000 ο μισθός, αλλά 50.000. Γιατί πέρασαν τόσες μέρες να βγει κάποιος να βάλει τα πράγματα στη θέση τους; Γιατί αφέθηκε απροστάτευτη η κοπέλα; Και γιατί να πιστέψουμε τον δεύτερο αριθμό κι όχι τον πρώτο; Ποια είναι η αλήθεια τελικά; Πότε λέμε αλήθεια και πότε ψέματα; Όποια κι αν είναι η αλήθεια, το πρόβλημα δεν είναι η μισθοδοσία της Ειρένας και της όποιας Ειρένας. Το πρόβλημα είναι η στάση της κυβέρνησης, η οποία δεν πτοείται. Πεπεισμένη πως ό,τι κι αν συμβεί οι αντιδράσεις δεν κρατούν παρά τρεις μέρες, το πολύ μια βδομάδα, έχει αναπτύξει μιαν αυταρχική συμπεριφορά, καλυμμένη κάτω από τον μανδύα της δημοκρατικότητας, επιβραβευμένη ωστόσο από την αποδοχή όσων δεν έχουν ακόμα αποποιηθεί του δικαιώματος να ψηφίζουν. Παίρνοντας άριστα στον επικοινωνιακό τομέα κατάφερε να πείθει πως ακόμα κι όσα είναι οφθαλμοφανώς σκανδαλιστικά, γίνονται για το κοινό καλό. Ακόμα και το ότι εγκατέστησε στο «Φιλοξενία» τον τέως υπουργό Άμυνας, Φώτη Φωτίου, πλαισιώνοντάς τον με επιτελείο στρατιωτικών, να καταρτίζουν τάχα σχέδιο εθνικής άμυνας, όσο προκλητικό κι αν μοιάζει σήμερα, σιγά-σιγά θα γίνει αποδεκτό. Θα πει το κάθε κόμμα το δικό του κι αφού κοπάσει ο θόρυβος και σκεπαστεί από ένα άλλο τερατώδες σκάνδαλο, θα επισημοποιηθεί. Όπως θα κοιτάζουμε αλλού, ο Νίκαρος θα κάνει το δικό του. Με τα κόμματα να ψάχνουν πώς να συσπειρώσουν τον ενδιάμεσο χώρο.
Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-ch-chatzidimitriou/121/202633/aftarchismos-me-mandya-dimokratikotitas#sthash.7HEksRLY.dpuf

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire