ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 19 juin 2014

Δίκτυο Σημίτη ή δίκτυο τραπεζιτών και μιας τεχνοκρατικής ελίτ με υπόγειες διεθνείς διασυνδέσεις ;


Το δίκτυο Σημίτη

simitis-1
Όλα καταμαρτυρούν πως ό,τι και αν ψηφίσει ο Ελληνικός λαός, εν τέλει μία κλειστή κλίκα του Κώστα Σημίτη εξακολουθεί και διαφεντεύει τον τόπο. Επ’ αφορμή της υπουργοποίησης του πρώην συμβούλου του Σημίτη, στη θέση του Υπουργού Οικονομικών, σας παραθέτουμε πλούσιο φωτογραφικό και βιογραφικό υλικό των εν μνημονίω υπουργών οικονομικών.


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

simitis-2

Από τον Οκτώβριο του 2009 που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου τη διακυβέρνηση της χώρας, στο υπουργείο Οικονομικών τοποθετήθηκε όλως τυχαίως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ένας άνθρωπος που από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 υπήρξε στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Κώστα Σημίτη. Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ο άνθρωπος που έβαλε τη χώρα στα μνημόνια και υπέγραψε μόνος του τις δανειακές συμβάσεις.

simitis-3
 
Όλως τυχαίως όταν έφυγε ο Παπανδρέου, ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών ο Βαγγέλης Βενιζέλος με πρωθυπουργό έναν εκ των ποιών στενών φίλων του Κώστα Σημίτη, τον Λουκά Παπαδήμο.

simitis-4
 
Επίσης εντελώς τυχαία αμέσως μετά το Βενιζέλο, επί κυβέρνησης Παπαδήμου, το υπουργείο πέρασε στα χέρια του Φίλιππου Σαχινίδη που τελείως συμπτωματικά υπήρξε στενός συνεργάτης και μαθητής του Κώστα Σημίτη, ενώ για 5 χρόνια διατέλεσε σύμβουλος στο γραφείο του.

simitis-5

Και βεβαίως οι συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ. Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου υπουργός ανέλαβε ο Γιώργος Ζανιάς που στην κυβέρνηση Σημίτη (2001-2004) ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και φίλος του τότε υπουργού Νίκου Χριστοδουλάκη.

simitis-6

Μετά την ανάληψη της εξουσίας από το Αντώνη Σαμαρά υπουργός Οικονομικών ανέλαβε ο Γιάννης Στουρνάρας που βεβαίως είναι τοις πάσι γνωστό ότι και αυτός είναι φίλος του Κώστα Σημίτη και εμπειρογνώμονας του υπουργείου Οικονομικών όταν ο Σημίτης ήταν πρωθυπουργός.

simitis-7

Τώρα αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών ο Γκίκας Χαρδούβελης που επί σειρά ετών υπήρξε διευθυντής του γραφείου του Κώστα Σημίτη αλλά και του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου! Αν αυτό δεν είναι απλή σύμπτωση, τι άλλο μπορεί να συμβαίνει.
Όλη δηλαδή η παρέα των καθηγητών –οικονομολόγων που έβαλε τη χώρα στην ΟΝΕ και στο ευρώ δεν άφησε ούτε στιγμή το υπουργείο παρά το γεγονός ότι άλλαζαν διαρκώς κυβερνήσεις και πρωθυπουργοί.
Το συμπέρασμα είναι ένα: Οι κυβερνήσεις πέφτουν μα… ο Σημίτης μένει!

Και μια “εξτρά” φωτό με ιδιαίτερο νόημα:

simitis-thodorakis

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire