ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 19 juin 2015

Ο Πρόεδρος της Κύπρου εγκαινιάζει ανελκυστήρες !



Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου


 Τα εγκαίνια ενός ανελκυστήρα


 

Πού καιρός που ο εκάστοτε Πρόεδρος δεν προλάβαινε να εγκαινιάζει στάδια, νοσοκομεία, φράγματα, σχολεία... Και να τοποθετεί σε περίοπτο μέρος μια πλακέτα που να υπενθυμίζει στον αιώνα τον άπαντα πως επί δικής του προεδρίας έγινε το εν λόγω έργο. Πλέον ούτε καν η κρατική έκθεση δεν υπάρχει για να πάει ο Πρόεδρος να κόψει καμιά κορδέλα ώστε να μην ξεχνάμε το σπορ. Ο Πρόεδρος, όμως, δεν θα κάτσει να κλαίει τη μοίρα του πως είναι άτυχος και έπεσε σε άσχημη εποχή. Αυτό είναι μιζέριασμα και δεν πάει στον συγκεκριμένο Πρόεδρο. Ο Πρόεδρος οφείλει να εφευρίσκει έργα προς εγκαινιασμό, όχι για τίποτα άλλο, παρά για να ανεβάζει το ηθικό των πολιτών. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, λοιπόν, θα εγκαινιάσει την Κυριακή τον ανελκυστήρα που έγινε στον Καλοπαναγιώτη και χρησιμοποιώντας τον θα μεταβεί στην παλιά γειτονιά του χωριού για να εγκαινιάσει και την ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα, αλλά και το spa τοπικού ξενώνα. Πλείστα από τα οποία, έγιναν με ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά δεν έχει σημασία. Ο Πρόεδρος εγκαινιάζει από mall μέχρι spa. (Κι όχι μόνο ο συγκεκριμένος, για να είμαστε δίκαιοι. Επί προηγούμενων κυβερνήσεων έπαιζαν και καμπάνες στα εγκαίνια mall). Αλλά, κάποια στιγμή o Πρόεδρος δεν θα προλαβαίνει πάλι να εγκαινιάζει έργα. Έργα 60 εκατομμυρίων στην Πάφο εξήγγειλε την περασμένη εβδομάδα και έργα 173,9 εκατομμυρίων στη Λευκωσία εξήγγειλε χθες.

Και έπονται, φανταζόμαστε, οι υπόλοιπες πόλεις. Και μην βρεθεί κανείς κακεντρεχής να πει: «Καλά είναι έργο να το διαφημίζει ο Πρόεδρος, η αντικατάσταση δύο πολυκατοικιών σε προσφυγικό οικισμό στον Στρόβολο και τριών στα Λατσιά;» Είπαμε, το παν είναι να νιώθουμε πως ρέουν ξανά τα εκατομμύρια, πως ανοίγουν δουλειές, πως υπάρχει ανάπτυξη.
Κι ας είναι κι ασανσέρ. Κι ας είναι και προσφυγικές πολυκατοικίες ή μονοδρομήσεις. Κι ας είναι και σουβάτισμα ενός παλιού αρχοντικού που κάποια στιγμή χρίστηκε Κρατική Πινακοθήκη κι ακόμα το συντηρούμε προβάλλοντας κιόλας τη συντήρησή του σαν επίτευγμα κι όχι σαν όνειδος. Θα κάνουμε όμως Μουσείο. Ο Πρόεδρος εξήγγειλε την προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, παρά τα όσα γράφτηκαν για δημιουργία μουσείου με στρατηγικό επενδυτή. Ας είναι. Φυσικά και για το ΓΣΠ έγινε αρχιτεκτονικός διαγωνισμός πριν 3-4 χρόνια και σήμερα αυτό που εξαγγέλλεται είναι καλλωπισμός του χώρου με κονδύλι μισού εκατομμυρίου.
Ας είναι.
Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου


- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-ch-chatzidimitriou/121/262848/ta-egkainia-enos-anelkystira#sthash.IbsDteS0.dpuf

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire