ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 24 juin 2016

Οι Βρετανοί ψήφισαν Brexit - Προβλέψεις για τα τελικά ποσοστά είναι 52% για το Brexit


Υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση ψήφισαν οι Βρετανοί, μιας και με την καταμέτρηση των ψήφων να οδεύει προς το τέλος της, όλα δείχνουν ότι το Brexit θα αγγίξει ποσοστό της τάξης του 52%.

Νωρίτερα, επικράτηση Brexit προεξόφλησαν τόσο το BBC, όσο και το Sky News, παρά το γεγονός ότι τις πρώτες πρωινές ώρες το προβάδισμα είχε το Bremain και οι ενδείξεις ήταν υπέρ της παραμονής των Βρετανών εντός Ε.Ε.
Ιδιαίτερα νευρική είναι η αντίδραση των αγορών, με τη στερλίνα, στον απόηχο του αποτελέσματος να αγγίζει χαμηλό 31ετίας.
Η γενική εφορία στο στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων της Βρετανίας ήταν έκδηλη στις δηλώσεις του ηγέτη του κόμματος για την Ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου, Νάιτζελ Φαρατζ. «Τολμήστε να ονειρευτείτε ότι η αυγή θα βρει ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Φαρατζ χαρακτηριστικά. « Εάν οι προβλέψεις είναι σωστές, αυτή θα είναι μία νίκη των πραγματικών ανθρώπων, των καθημερινών ανθρώπων, μία νίκη των τίμιων ανθρώπων», πρόσθεσε ο ίδιος. «Ας καταγραφεί στην ιστορία η 23η Ιουνίου ως η ημέρα ανεξαρτησίας μας», κατέληξε. Ο αρχηγός του UKIP περιέγραψε την Ε.Ε. ως ένα «καταδικασμένο σχέδιο», ενώ ερωτώμενος εάν ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον πρέπει να παραιτηθεί μετά από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο Φαρατζ απάντησε «άμεσα¨.
Ο Κάμερον αναμένεται να ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους του σε σχέση με τις ενέργειες της Βρετανίας από εδώ και στο εξής μέσα στις επόμενες ημέρες για την εκκίνηση των σχετικών συνομιλιών. Πρόκειται για την πρώτη φορά που ένας κράτος-μέλος της Ε.Ε. διαπραγματεύεται την έξοδο του.Πηγή: www.kathimerini.gr
Δημοσιεύτηκε στις 24/06/2016

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire