ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 24 juin 2016

Παγκόσμιες Αγορές - Καταρρεύσεις λόγω BREXIT


Η στερλίνα υποχωρεί άνω του 10% έναντι του δολαρίου ($1,33), με τις απώλειες να είναι οι χειρότερες από το 1985.
  



Κοντά στο 8% οι απώλειες για τον Nikkei 225 στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ενώ μεγάλη πτώση καταγράφουν και οι υπόλοιπες μεγάλες ασιατικές αγορές. Βυθίζονται και τα futures του Dow Jones και του S&P, στον απόηχο του διαφαινόμενου Brexit.
Ειδικότερα, ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει αυτή την ώρα πτώση 8,23%, ενώ στην Αυστραλία ο ASX υποχωρεί.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,19%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει απώλειες της τάξης του 4,67%.
Εξάλλου, νωρίτερα ανεστάλη η διαπραγμάτευση στα παράγωγα του Nikkei 225, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να προσαρμόσουν τις θέσεις τους εξαιτίας των ανησυχιών για το Brexit.
Ήταν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό από τον Μάιο του 2013.
Καταρρέουν τα futures FTSE και Dow
Η πτώση στα futures των FTSE 100 και των αμερικανικών δεικτών, είναι άνευ προηγουμένου.
Συγκεκριμένα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο προβλέπεται ότι θα "ανοίξει" με πτώση 7,5%.
Επίσης, τα futures του Nasdaq υποχωρούν 210 μονάδες (4,7%), ενώ το παράγωγο του Dow Jones εμφανίζει απώλειες 3,5% και του S&P κατά 4,7%.
Το πετρέλαιο υποχωρεί 5%, η στερλίνα διαμορφώνεται κάτω από τα 1,35 δολάρια για πρώτη φορά από το 1985, ενώ και το γεν ξεπέρασε τα 100 έναντι του δολαρίου για πρώτη φορά από το 2013.
"Πανικός" και μεταξύ των αναλυτών
Το νοτιοαφρικανικό rand ηγείται των απωλειών μεταξύ των νομισμάτων των χωρών που εξάγουν εμπορεύματα, υποχωρώντας περισσότερο από 6% καθώς το πετρέλαιο βυθίζεται στα 47 δολάρια το βαρέλι.
Ο χρυσός εκτινάχθηκε στα ύψη όπως και τα αμερικανικά ομόλογα, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στα ασφαλή καταφύγια. 
"Το Brexit είναι τώρα το βασικό σενάριο. Οι επενδυτές απλώς προσπαθούν να βγουν. Πρώτα πουλάς και μετά ρωτάς. Υπήρξε ένας τεράστιος κακός υπολογισμός των κινδύνων και τώρα βλέπετε όλη αυτή την αναταραχή”, τόνισε ο Matthew Sherwood της Perpetual Ltd που διαχειρίζεται 21 δισ. δολάρια.
"Γίνεται χαμός. Το μόνο αλάνθαστο αυτή την στιγμή είναι το γεν, αγοράστε γεν, χρυσό, αμερικανικά ομόλογα και καθίστε εκεί”, δηλώνει ο Vishnu Marathon, της Mizuho Bank.
Χαρακτηριστικό είναι πως οι βρετανικές Prudential, HSBC, Standard Chartered, όλες υποχωρούν περισσότερο από 10% στο Χονγκ Κονγκ.
"Δεν βλέπουμε τίποτα περισσότερο από ανθρώπους που προσπαθούν να αγοράσουν σε αυτή την αγορά και ο πανικός είναι προφανής”, δηλώνει ο John Gorman, της Nomura Holdings.



Πηγή: www.capital.gr
Δημοσιεύτηκε στις 24/06/2016

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire