ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 29 décembre 2010

Αχμέτ Νταβούτογλου

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Προς Ανεχομένους
Του Γ. Σέρτη
Φωτογραφία
ΜΑΛΙΣΤΑ! Την ώρα που η Άγκυρα παρεμβαίνοντας –τη αρωγή του Αμερικανού Προέδρου– πετύχαινε –και πάλιν– τηραφοποίησητης πρότασης απόφασης της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ που χαρακτηρίζει τη μαζική σφαγή των Αρμενίων από τους Τούρκους ως Γενοκτονία, την ώρα που οι εγκάθετοι της τουρκικής κατοχής διέκοπταν χυδαία τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στο Ριζοκάρπασο, την ίδια ώρα ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Α. Νταβούτογλου –εκ στόματος κόρακος «κρα»– απαιτούσε προκλητικά:
— Χωρίς απολογία και αποζημιώσεις στις οικογένειες των εννιά δολοφονημένων Τούρκων ακτιβιστών από το επίσημο Ισραήλ, η Τουρκία δεν ανέχεται άλλη κουβέντα.
Πρόκειται για τον Υπουργό της ίδιας χώρας που ευθύνεται για τρεις –τουλάχιστον– γενοκτονίες στον 20ό αιώνα, που συνεχίζει την κατοχή και τον εποικισμό των –και ευρωπαϊκών– εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, που καταδυναστεύει το ένα τρίτο των πολιτών της ίδιας της Τουρκίας επειδή δεν είναι τουρκικής καταγωγής, που στηρίζει την κρατική του υπόσταση στις εθνοκαθάρσεις που επέβαλε σε όλη τη Μικρασία, που είναι ο... πρωταθλητής καταπάτησης των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
Πρόκειται για τον Υπουργό της ίδιας χώρας, που όχι απλώς –ποτέ– δεν απολογήθηκε για τα πολλαπλά της εγκλήματα, αλλά και εξοργίζεται –σφόδρα– όταν, έστω και ύστερα από έναν αιώνα, επιχειρείται αναφορά στις φρικτές γενοκτονίες της.
Από πού αντλείται τόσο νεοθωμανικό θράσος;
— Από τη γεωστρατηγική της θέση, λεν οι ανεχόμενοι τα τουρκικά τερτίπια .
Δεν είναι, βεβαίως, ο μόνος λόγος που εξηγεί την τουρκική αναίδεια. Η συντήρηση τουΚεμαλισμού, όταν όλοι οι–ισμοί έχουν καταρρεύσει, οφείλεται στην ανεπάρκεια όσων υφίστανται την τουρκική βαρβαρότητα να συνασπιστούν σε κοινό μέτωπο αντιμετώπισης της τουρκικής προπαγάνδας και των γνωστών προστατών της. Η τουρκική προκλητικότητα θρέφεται από όσους –αφελώς ή έναντι αντιπαροχής– συντηρούν τη ραγιαδίστικη υποταγή τού «σφάξε με, αγά μου, να αγιάσω»!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire