ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 25 avril 2013

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 25/04/2013




ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εφιαλτικά στοιχεία για την Υγεία!
Η εφημερίδα γράφει "οι Ελληνες ασθενείς πεθαίνουν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των δημόσιων νοσοκομείων ακόμα και από ελαφριά τραύματα! Η αιτία θανάτου είναι το μπάχαλο που επικρατεί στο ΕΣΥ λόγω της κακής οργάνωσης, της ανύπαρκτης υποδοχής και διαλογής των τραυματιών και της αντιμετώπισης των ασθενών από εξαντλημένους γιατρούς".
ΕΘΝΟΣ: Ο νόμος σκούπα για Δημόσιο, ακίνητα και χρέη
Η εφημερίδα σημειώνει "Απολύσεις: Εκτός Δημοσίου οι υπάλληλοι των Οργανισμών που κλείνουν. Αύξηση ωραρίου καθηγητών. Φραγή στους συμβασιούχους. Χαράτσι: Οριστικά μείωση 15% ανεξαρτήτως των τετραγωνικών και της τιμής ζώνης. Μέχρι 15 Μαΐου οι αιτήσεις στους δήμους για διορθώσεις. Εφορία: 100 δόσεις για χρέη μέχρι και 5.000 ευρώ. Μείωση προσαυξήσεων από 25% έως και 50%, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ορκίστηκε στον Μυστρά η Κυβέρνηση των Πανελλήνων!
Η εφημερίδα γράφει ότι "στον Μυστρά ορκίστηκε η Κυβέρνηση των Πανελλήνων για την σωτηρία της πατρίδας και την μεγάλη Ελλάδα! Αποκαλυπτικές πληροφορίες από μέσα!..."
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σαρωτικές αλλαγές στις Ενοπλες Δυνάμεις
Η εφημερίδα γράφει ότι "κλείνουν οριστικά 45 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα, καταργούνται τα Α' και Β' Σώματα Στρατού, ενώ μειώνεται κατά 40-45% η δομή της διοίκησης. «Λουκέτο» σε 4 αεροπορικά αποσπάσματα σε Αγρίνιο, Σαντορίνη, Τυμπάκι, Ιωάννινα και αρκετές Μοίρες του Πολεμικού Ναυτικού".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ανοιχτή ρήξη στην κυβέρνηση
Σύμφωνα με την εφημερίδα "διαστάσεις μείζονος κυβερνητικής κρίσης προσλαμβάνει από χθες το βράδυ η άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη να υπογράψει διάταξη σύμφωνα με την οποία καταργούνται προσωρινές διαταγές δικαστηρίων βάσει των οποίων επέστρεψαν στις εργασίες τους χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο, ανάμεσά τους πολλοί συμβασιούχοι. Η διάταξη αυτή μάλιστα είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη και τον υπουργό Επικρατείας Δημ. Σταμάτη, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Μαξίμου".
ΕΣΤΙΑ: Τρικομματική ασυνεννοησία
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο κ. Σαμαράς καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να διατηρηθούν οι ισορροπίες στην τρικομματική Κυβέρνηση. Αλλά ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Οι κυβερνητικές δυσλειτουργίες λόγω της τρικομματικής ασυνεννοησίας είναι κάτι περισσότερο από εμφανείς. Και δεν αναφερόμεθα στο ανακύψαν θέμα με το διοικητή του οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού, που δεν στερείται και αυτό σημασίας. Υπάρχουν άλλα σοβαρώτερα. Με κυριώτερη την αδυναμία λήψεως αποφάσεων σε καίρια θέματα πολιτικής, λόγω ασυμφωνίας των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά".
Η ΑΥΓΗ: Επανόρθωση τώρα για τις γερμανικές οφειλές
Σύμφωνα με την εφημερίδα "πλαίσιο συνεννόησης για άμεση διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων αποδείχθηκαν οι προτάσεις που υπέβαλαν ο Μ. Γλέζος και ο Αλ. Τσίπρας κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στη Βουλή, παρότι ο υπουργός Εξωτερικών και το ΠΑΣΟΚ έδειξαν να κινούνται σε αργούς ρυθμούς".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πλασματικά για πλήρη σύνταξη
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οδηγίες για τη συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ που συμπληρώνουν 10.000 ημέρες ασφάλισης και επιθυμούν να αναγνωρίσουν πλασματικά για πλήρη σύνταξη δίνει εγκύκλιος του ΙΚΑ. Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση με αναγνώριση πλασματικών χρόνων που έχουν υποβληθεί πριν από την 1/5/2013, θα γίνονται δεκτές προκειμένου να θεμελιωθεί δικαίωμα συνταξιοδότησης σε μειωμένο όριο ηλικίας".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Καθηγητής αντισυνταγματικού δικαίου
Η εφημερίδα υποστηρίζει "τους φραγμούς της δικαστικής εξουσίας στις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις περί του πλέον επίμαχου μέτρου της διαθεσιμότητας επιχειρεί να κατεδαφίσει ο Α. Μανιτάκης. Ο συνταγματολόγος, από τη θέση του υπουργού διοικητής Μεταρρύθμισης, φαίνεται να αμφισβητεί τη θεμελιώδη διάκριση των εξουσιών, καθώς ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή διάταξη με την οποία θα αναιρεί τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν το δικό του αντισυνταγματικό μέτρο της διεθεσιμότητας. Πάντως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης δεν προτίθεται να υπογράψει την τροπολογία. Κάτι που σηματοδοτεί την πρώτη σοβαρή ενδοκυβερνητική κόντρα".
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Νόμος-κλοπή για απλήρωτους εργαζομενους
Σύμφωνα με την εφημερίδα "εν κρυπτώ η κυβέρνηση πέρασε νόμο με τον οποίο βάζει σε δεύτερη μοίρα τα δεδουλευμένα χιλιάδων εργαζομένων από εταιρείες που κλείνουν, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα του Δημοσίου σύμφωνα με τις επιταγές των δανειστών. Ουσιαστικά, με τη ρύθμιση εξανεμίζονται και οι λιγοστές ελπίδες των εργαζομένων για να λάβουν έστω και μέρος των οφειλόμενων δεδουλευμένων και αποζημιώσεων".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ενδοκυβερνητική εμπλοκή για τους συμβασιούχους
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κυβερνητική εμπλοκή προκαλεί η προοπτική απομάκρυνσης συμβασιούχων που έχει λήξει η σύμβασή τους από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά παραμένουν στις θέσεις τους έπειτα από δικαστικές αποφάσεις. Τον δρόμο για την αποχώρησή τους ανοίγει διάταξη που περιελήφθη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: ΕΝΟΙΚΙΑ: 4 τρόποι για να πάρετε τα λεφτά σας
Η εφημερίδα γράφει ότι "η καθυστέρηση ή και πλήρης άρνηση καταβολής των μισθωμάτων στις μισθώσεις των κατοικιών, αλλά και στις επαγγελματικές μισθώσεις είναι ένα από τα πλέον συνήθη προβλήματα που δυστυχώς αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι εκμισθωτές ακινήτων".
Ο ΛΟΓΟΣ: Ολη η Ελλάδα μία Μανωλάδα
Σύμφωνα με την εφημερίδα "το 40,5% των εργαζομένων είναι ανασφάλιστοι, ενώ το 52% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα απασχολούν ανασφάλιστο ή αδήλωτο προσωπικό, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Ασφάλισης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, (ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) Μάρκος Τούντας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ)".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εμπαιγμός ανέργων-εργατών οι εξαγγελίες για ανάπτυξη
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ωμή κοροϊδία για ανέργους και εργαζομένους αποτελούν οι χτεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού περί ανάσχεσης τάχα της ανεργίας και ενίσχυση της απασχόλησης. Την οποία συνέδεσε με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, προσπαθώντας να δικαιολογήσει κάθε μέτρο που τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα, στοχεύοντας στην ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων".
ΤΑ ΝΕΑ: Συμψηφισμός για όλα τα χρέη
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βαθιά ανάσα σε χιλιάδες φορολογουμένους και επιχειρηματίες στους οποίους οφείλονται χρήματα από το Δημόσιο θα δώσει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα προβλέπει πως κάθε βεβαιωμένος φόρος, ληξιπρόθεσμη οφειλή, ακόμα και χρέη σε διαδικασία ρύθμισης θα μπορεί να συμψηφίζονται με ποσά που οφείλει το Δημόσιο στους φορολογουμένους".
Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Είσαι και θα είσαι η πρωθυπουργός!
Η εφημερίδα γράφει "τρία χρόνια συμπληρώθηκαν την Τρίτη από την ένδοξη εκείνη 23η Απριλίου 2010, οπότε ο Γιώργος Παπανδρέου από το ακριτικό Καστελόριζο ανακοίνωσε την ευλογημένη προσφυγή της κυβέρνησής του στην τρόικα".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εμπορεύονταν ακόμα και ωάρια!
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Κληρώνει» για ΟΠΑΠ, πυρετός για τη ΔΕΠΑ
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σήμερα το πρωί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ολοκληρώνεται η συμφωνία για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ. Το επενδυτικό σχήμα της Emma Delta αναμένεται να βελτιώσει την προσφορά του πάνω από τα 650 εκατ. ευρώ που θεωρείται το μινιμουμ ποσό που μπορεί να γίνει αποδεκτό από το ελληνικό δημόσιο, γεγονός που θα ανοίξει τον δρόμο για να την κάνει αποδεκτή το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Ρωσικές επαφές στην Αθήνα για την εξαγορά της ΔΕΠΑ".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Αρχίζουν ποινικές διώξεις για μη απόδοση του ΦΠΑ
Η εφημερίδα τονίζει ότι "φοροφυγάδες θα θεωρούνται στο εξής οι υπόχρεοι που δεν υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ και θα διώκονται ποινικά. Οι ανατροπές στο καθεστώς καταβολής του ΦΠΑ έρχονται με το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή και τίθεται σε εφαρμογή από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, στο οποίο θα περιληφθούν η τελευταία ευνοϊκή ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και η διατήρηση του χαρατσιού της ΔΕΗ μειωμένη οριζόντια κατά 15%".
ΚΕΡΔΟΣ: Τον Ιούνιο η μείωση ΦΠΑ
Η εφημερίδα γράφει ότι "και ενώ οι ενστάσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων συνεχίζονται ακόμη και στο παρά πέντε της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας ξεκαθάρισε χθες ότι το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση «πάει» οριστικά για τον Ιούνιο, καθώς έχει κλείσει ήδη η διαπραγμάτευση με την τρόικα".


Πηγή: www.naftemporiki.gr/ΑΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 25/04/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire