ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 29 avril 2013

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 29/04/2013



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ασφυξία φόρων τους επόμενους 9 μήνες
Η εφημερίδα γράφει "δια πυρός και σιδήρου θα περάσουν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014 οι φορολογούμενοι, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν τέσσερα χαράτσια «φωτιά» συν τον φόρο εισοδήματος για το 2012, ο οποίος θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερός. Στο πολυνομοσχέδιο ορίζεται ρητά ότι η τελευταία δόση για όλα τα «χαράτσια» θα πρέπει να καταβληθεί εντός του Φεβρουαρίου, ώστε τα έσοδα να καταγραφούν λογιστικά στον φετινό Προϋπολογισμό".
ΕΘΝΟΣ: Τα κριτήρια για απολύσεις στο Δημόσιο
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αυστηρά προκαθορισμένα θα είναι τα κριτήρια που θα ισχύσουν στην αξιολόγηση, με βάση την οποία θα οδηγηθούν στην απόλυση 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το 2015. Διαχωρίζονται οι 25.000 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα μετακινηθούν".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γέροντας Παΐσιος: Ελλάδα και Κύπρος θα «αναστηθούν»...
Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Και την Κυριακή της Αναστάσεως, μετά τη Λειτουργία της Αγάπης, στους δρόμους των πόλεων θα λιτανεύουν την εικόνα του Αναστηθέντος Κυρίου σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το μεγάλο θαύμα που θα γίνει στο Εθνος μας!!!".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα όρια ηλικίας για τις γυναίκες σε όλα τα Ταμεία
Η εφημερίδα γράφει ότι "διέξοδο για σύνταξη με χαμηλά όρια ηλικίας προσφέρει στις γυναίκες μια σειρά από ειδικές διατάξεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας που ισχύουν στα ταμεία μισθωτών Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και αφορούν στη μεγάλη κατηγορία των παλαιών μέχρι 31/12/1992 ασφαλισμένων".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ερχονται νέες συγχωνεύσεις σχολείων
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στη δίνη του κυκλώνα, εκπαίδευση και καθηγητές. Μετά την αύξηση ωραρίου, τη σφαγή των αναπληρωτών, το πάγωμα των διορισμών, τις περικοπές στους μισθούς, έρχονται νέες συγχωνεύσεις σχολείων. Τις εισηγήσεις των 13 περιφερειακών διευθυντών, για ενοποιήσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, μελετά τώρα το υπουργείο. Αυτό θα είναι και το επόμενο μέτρο στο μαραθώνιο των περικοπών που έχει ξεκινήσει για την εξοικονόμηση έμψυχου δυναμικού, χωρίς προσλήψεις αναπληρωτών".
ΕΣΤΙΑ: Ο θάνατος του εργοδότη
Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην Ελλάδα ο εργοδότης λειτουργεί υπό καθεστώς το οποίο εύκολα μπορεί να οδηγήση στην οικονομική, επαγγελματική και ψυχική εξόντωση. Από την στιγμή που προσλαμβάνει εργαζομένους με σχέση εξηρτημένης (μισθωτής) εργασίας, εμπλέκεται σε μία διελκυστίνδα υποχρεώσεων. Αν τα πράγματα βαίνουν καλώς, τότε απλώς υφίσταται την ταλαιπωρία των γραφειοκρατικών διαδικασιών (επιθεώρησις εργασίας, ασφαλιστικά ταμεία, εφορία). Αν όμως τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως τα προέβλεπε, τότε παγιδεύεται σε ένα δρόμο που οδηγεί στην καταστροφή".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αποδείξεις. Οι παγίδες στη δήλωση
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να μαζέψουν και φέτος εκατοντάδες αποδείξεις, τις οποίες θα φυλάξουν στο σπίτι για την περίπτωση που διεξαχθεί έλεγχος. Οι φορολογούμενοι αν δεν προσέξουν και δεν συλλέξουν τις κατάλληλες αποδείξεις, θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετο φόρο λόγω της διαφοράς που προκύπτει μεταξύ των αποδείξεων που απαιτούνται και αυτών που τελικά συγκεντρώθηκαν".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Η πλατεία ήτανε άδεια ...και η Βουλή ψήφιζε
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με τις ψήφους των βουλευτών των τριών κυβερνητικών κομμάτων ψηφίστηκε με διαδικασίες «φαστ τρακ» στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του ενός άρθρου, με το οποίο σφραγίζονται οι σκληρές συμφωνίες της κυβέρνησης με την τρόικα. Την ίδια ώρα έξω από το Κοινοβούλιο τίποτα δεν θύμιζε τις παλιότερες μαχητικές και δυναμικές συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων». Λίγοι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των συνδικαλιστικών οργανώσεων και έσπευσαν στην πλατεία Συντάγματος για να διαμαρτυρηθούν".
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Βρόμικο παιχνίδι με τον κατώτατο μισθό
Η εφημερίδα γράφει ότι "με τροπολογία-ντροπή της τελευταίας στιγμής που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Οικονομικών βάζει στο στόχαστρο τον εξαθλιωμένο κατώτατο μισθό των 586 ευρώ μεικτά, θεσμοθετώντας τον στα 490 ευρώ για εργαζομένους μέσω προγραμμάτων ανεργίας σε δήμους και περιφέρειες. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για νέα μείωση στον βασικό μισθό, σε συνδυασμό και με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 10%".
ΤΑ ΝΕΑ: Ελαφρύνσεις για αδυνάτους
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ομπρέλα προστασίας για φτωχά νοικοκυριά (θα επιβαρυνθούν λιγότερο από το χαράτσι ακινήτων) και οικονομικά αδύνατους οφειλέτες (έως και 100 δόσεις για εξόφληση εισφορών), ανοίγει το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες το βράδυ. Η αποδοχή των τροπολογιών που εισηγήθηκαν ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, ενισχύει την κυβερνητική συνοχή".
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στο φουλ οι μηχανές για πωλήσεις και απολύσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ανοίγουν οι τράπεζες τις πύλες των αγορών
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ξένοι θεσμικοί επενδυτές προεξοφλούν την έξοδο των ελληνικών τραπεζών στις αγορές ύστερα από πολύχρονο εμπάργκο. Την ίδια ώρα, κλείνει η αυλαία της πρώτης φάσης των αυξήσεων κεφαλαίου με την ΕΤΕ να πραγματοποιεί σήμερα τη γενική της συνέλευση, τη Eurobank αύριο και τις Alpha και Πειραιώς να προχωρούν ήδη τις διαδικασίες για να λάβουν την έγκριση των Αρχών, ώστε να προχωρήσουν στη διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων τους στο Χρηματιστήριο".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Κατασχέσεις καταθέσεων για οφειλές προς τα Ταμεία
Η εφημερίδα τονίζει ότι "την κατάσχεση των καταθέσεων όλων όσοι χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον το ποσό των «χρηματικών τους διαθεσίμων» επαρκεί για να ξεπληρώσουν τις οφειλές τους, προβλέπει διάταξη που εντάχθηκε, χθες το βράδυ, στο πολυνομοσχέδιο, αιφνιδιάζοντας δυσάρεστα χιλιάδες επαγγελματίες. Συγκεκριμένα, προβλέπεται πως για χρέη προς τα Ταμεία άνω των 5.000 ευρώ οι οφειλέτες, προκειμένου να ενταχθούν σε ρύθμιση, θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στο ύψος της δόσης, εφόσον προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία που να αποδεικνύουν την αδυναμία εξόφλησης των οφειλών τους".


Πηγή: www.naftemporiki.gr/ΑΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 29/04/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire