ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 25 septembre 2013

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 24/09/2013

 


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Χαράτσι και στα νοσοκομεία μόνο για Ελληνες
Η εφημερίδα γράφει ότι "από την 1η Ιανουαρίου 2014 πιθανότατα έρχεται το χαράτσι των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία, το οποίο θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς, χωρίς προς το παρόν να γίνεται λόγος για εξαίρεση ευαίσθητων ομάδων, όπως οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι πολύτεκνοι και οι χαμηλόμισθοι".
ΕΘΝΟΣ: Καταιγίδα από "σταγονίδια" μέσα στην ΕΛ.ΑΣ.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέα συγκλονιστικά ντοκουμέντα για τη δράση των ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «Εθνος». Από την κατασκήνωση στη Νέδα μέχρι τη γιορτή μίσους στον Μελιγαλά και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη υπάρχει συνεκτικός ιστός. Στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων αποσκοπούν κυβέρνηση και δικαστικές Αρχές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ιωάννης Βατατζης Γ.Α.Π. και... Αντίχριστος!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "επίκεντρο των παγκοσμίων εξελίξεων η Ελλάδα! Λεξαριθμική μελέτη περί των πανελληνων του Μηστρά".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα κριτήρια προσλήψεων για 10.000 εποχικούς σε ΟΤΑ
Η εφημερίδα γράφει ότι "στις 26 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας για το πρώτο πακέτο θέσεων μέσω του οποίου θα προσληφθούν 8.826 σε δήμους και 1.174 σε περιφέρειες".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ξήλωσε 13 απ' τα ψηλά μένει ο όγκος απ΄τα ψιλά
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετά τις καταγγελίες και μέσω της «Ε» για θυλάκους της Χρυσής Αυγής στην Αστυνομία, φαίνεται πως ενεργοποιήθηκαν τα αντανακλαστικά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., που έδωσαν εντολή στις Εσωτερικές Υποθέσεις για έρευνα".
ΕΣΤΙΑ: Για το φρενοκομείο το taxisnet
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η «Εστία» για πολλοστή φορά κάνει έκκληση στον Πρωθυπουργό να παρέμβη στην όλη υπόθεση του taxisnet που καταταλαιπωρεί τους πολίτες. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με την ηλεκτρονική γραφειοκρατία δεν συναντάται σε άλλα κράτη. Ειδικώς αυτό που συνέβη την παρελθούσα εβδομάδα κατά την υποβολή των δηλώσεων του Ε9 για τα ακίνητα, δεν έχει παγκόσμιο προηγούμενο. Φορολογούμενοι εισήρχονται στο taxisnet με τον δικό τους κωδικό ασφαλείας και τον αριθμό του φορολογικού τους μητρώου, αλλά εμβρόντητοι έβλεπαν στις οθόνες τους στοιχεία και ακίνητα άλλων φορολογουμένων! Κοινώς, το taxisnet τρελλάθηκε...".
Η ΑΥΓΗ: Ο Δένδιας τρώει... τα παιδιά του
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ομολογία ενοχής από την κυβέρνηση για την ανοχή στη Χρυσή Αυγή επί έναν χρόνο. Σε παραίτηση εξαναγκάστηκαν οι διοικητές Νοτίου και Στερεάς Ελλάδας στρατηγοί Δικόπουλος και Κασκάνης. Απομακρύνθηκαν ανώτεροι αξιωματικοί, από τα ΕΚΑΜ έως τον επικεφαλής των ΜΑΤ στο Κερατσίνι και τους διοικητές της Ομάδας ΔΕΛΤΑ και του Α.Τ. Νίκαιας".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Σταγονίδια στον ωκεανό
Σύμφωνα με την εφημερίδα "δύο παραιτήσεις, τέσσερις διαθεσιμότητες και οκτώ μετακινήσεις αξιωματικών σε άλλες υπηρεσίες συνθέτουν την επιχείρηση «εξιλέωση» στης Αστυνομίας για την πολύχρονη ολιγωρία που επέδειξε η ίδια αλλά και η πολιτική της ηγεσία στις καταγγελίες για διάβρωση του Σώματος από τη Χρυσή Αυγή και στα αμέτρητα περιστατικά ρατσιστικής συμπεριφοράς αστυνομικών".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σπάνε θυλάκους Χρυσής Αυγής στην ΕΛ.ΑΣ.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η χαρακτηριστική αδράνεια που επέδειξαν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Χαλκίδας έναντι οπλισμένων με ρόπαλα μελών της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Παρασκευής αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για τη χθεσινή απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης να απομακρύνει οκτώ αξιωματικούς, επικεφαλής ευαίσθητων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., όπως της ΕΚΑΜ και της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος".
Ο ΛΟΓΟΣ: Ξηλώνεται το κουβάρι της Χρυσής Αυγής
Σύμφωνα με την εφημερίδα "«άγρια» κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την άρνηση του πρωθυπουργού να ζητήσει τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να συζητηθούν οι τρόποι αντιμετώπισης του ζητήματος της Χρυσής Αυγής".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η διέξοδος για το λαό θα έρθει από τα κάτω
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η λύση, η διέξοδος για το λαό έρχεται κυρίως από τα κάτω, με οργάνωση της πάλης, με κοινωνική συμμαχία, τη Λαϊκή Συμμαχία. Μια συμμαχία που έχει περιεχόμενο και κατεύθυνση πάλης ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, ικανή να συσπειρώσει τη λαϊκή πλειοψηφία με στόχο την εργατική - λαϊκή εξουσία".
ΤΑ ΝΕΑ: Σκούπα - μήνυμα στη Χρυσή Αυγή της ΕΛ.ΑΣ.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιχείρηση σκούπα, αυτή τη φορά μέσα στην ίδια την ΕΛ.ΑΣ., βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες. Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους αξιωματικοί επικεφαλής νευραλγικών υπηρεσιών, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η έρευνα για τους χρυσαυγίτικους θυλάκους εντός της Αστυνομίας. Η απομάκρυνση των αξιωματικών αποτελεί μήνυμα προς όλους τους αστυνομικούς ότι το απόστημα εντός του Σώματος θα σπάσει".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πέφτουν κεφάλια για τη Χρυσή Αυγή
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Στην ατζέντα ξένων και πάλι η Ελλάδα
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανακτά έδαφος η Ελλάδα στον διεθνή επενδυτικό χάρτη, σύμφωνα με τα θετικά μηνύματα που εμπεριέχονται στις εκθέσεις των διεθνών οίκων και τα οποία είναι αποτέλεσμα των συνεχών συναντήσεων των στελεχών τους, τόσο με κυβερνητικά στελέχη όσο και με τράπεζες και επιχειρήσεις".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ομόλογα και μετοχές στο μικροσκόπιο ξένων
Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο μικροσκόπιο των ξένων επενδυτών επιστρέφει η ελληνική αγορά μετοχών και ομολόγων, μετά τις επιτυχείς επαφές που πραγματοποιούν τα επιτελεία ξένων οίκων με επιχειρηματίες και παράγοντες της οικονομικής κοινότητας, αλλά και τις βελτιώσεις που καταγράφονται στους οικονομικούς δείκτες".
 


Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 24/09/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire