ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 27 septembre 2013

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 26/09/2013

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εθνικό ολίσθημα από τον Βενιζέλο
Η εφημερίδα γράφει ότι "εθνικά επικίνδυνος -αφού οικονομικά με τις μνημονιακές υπογραφές του αποδείχτηκε εθνικός καταστροφέας για χιλιάδες οικογένειες- είναι πλέον ο Ευ. Βενιζέλος. Ο άνθρωπος που επιδίωξε να γίνει υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος, βάζοντας μάλιστα βέτο, εξελίσσεται σε κινούμενη βόμβα για την εθνική πολιτική, μια και ο υπερφίαλος εγωισμός του τον ρίχνει από τη μια γκάφα στην άλλη και όχι μόνο".
ΕΘΝΟΣ: Μάθημα μίσους στα σχολεία από τη Χρυσή Αυγή
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στις αίθουσες διδασκαλίας εισβάλλει η Χρυσή Αυγή. Δηλητηριάζει τη σχολική ατμόσφαιρα με κηρύγματα και πράξεις βίας. Στόχοι γίνονται μαθητές με αντιφασιστικό φρόνημα και παιδιά μεταναστών. Καθηγητές εντοπίζουν συχνά και καταγγέλλουν περιπτώσεις εξωσχολικών που συστηματικά προσπαθούν να στρατολογήσουν αγόρια και κορίτσια για να τα εντάξουν στις Ομάδες Κρούσης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μυστράς και Πανέλληνες στα μοναστήρια του Αγίου Ορους
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μ' αυτά και μ΄αυτά... το θέμα των Πανελλήνων του Μυστρά συνεχίζεται! Ακόμα και όσοι αρχικώς το πίστεψαν για μία «νέα ελληνική μυθολογία», φαίνεται πως μετά τα τελευταία περιστατικά -επίσκεψη Πούτιν στον Μυστρά, γεγονότα Συρίας με επέμβαση της Ρωσίας κατά ΗΠΑ και σιωνιστών, φθορά και πτώση της Χρυσής Αυγής μετά το Κερατσίνι- πείθονται όχι απλώς για την αληθινότητα του θέματος, αλλά και για τον «μονόδρομο» που συνιστά για τον Ελληνισμό!".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σχεδιάζουν νέα ρύθμιση για τα χρέη στα Ταμεία
Η εφημερίδα γράφει ότι "πρόταση για επιμήκυνση δόσεων στις ρυθμίσεις χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία πρόκειται να επαναφέρει το υπουργείο Εργασίας στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα που ξεκινούν αύριο Παρασκευή στο πρώτο ραντεβού που έχει προγραμματιστεί να έχει ο υπουργός Γ. Βρούτσης με τους επικεφαλής της «τριμερούς» στο πλαίσιο του νέου κύκλου αξιολόγησης των μέτρων και των στόχων που προβλέπονται από το Μνημόνιο".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η ΕΥΠ άκουγε πριν το φονικό
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη αναμένεται να διαβιβαστούν οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από την ΕΥΠ καιρό πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τα ευρήματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου πρόκειται να συσχετισθούν με όλο το υλικό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα".
ΕΣΤΙΑ: Συγκλονιστικό άρθρο περί φοροδιαφυγής
Η εφημερίδα γράφει "σήμερα η «Εστία» παρουσιάζει ένα συγκλονιστικό άρθρο που είχε δημοσιεύσει προ 80 ακριβώς ετών (26 Σεπτεμβρίου 1933) για το μεγάλο πρόβλημα της φοροδιαφυγής που εμάστιζε και τότε τον τόπο μας. Με το κύριο άρθρο της η «Εστία» καλούσε την Κυβέρνηση να καταστήση την φορολογία ηθικώτερη και σοβαρώτερη, το δε Δημόσιο να μην στρέφεται αποκλειστικώς κατά των εντίμων φορολογουμένων".
Η ΑΥΓΗ: Ενοχη σιωπή για τη δράση της Χρυσής Αυγής
Σύμφωνα με την εφημερίδα "βουβαμάρα στην κυβέρνηση για την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη περί έξαρσης της ρατσιστικής βίας που αποκάλυψε η «Αυγή». Δέσμιο των ακροδεξιών αναφορών του, το Μαξίμου απορρίπτει κάθε πολιτική πρωτοβουλία απ΄όπου κι αν προέρχεται".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Τι κρύβει το καταστατικό της Χ.Α.
Η εφημερίδα υποστηρίζει "ένα σημαντικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.»: το καταστατικό της Χρυσής Αυγής, εσωτερικό κείμενο του ναζιστικού μορφώματος. Περιγράφει με ανατριχιαστικό τρόπο τον στρατιωτικό χαρακτήρα της οργάνωσης, τη μυστική δομή των Ταγμάτων Εφόδου, την παντοδυναμία του Αρχηγού και τον απόλυτο έλεγχο των «κατωτέρων» από τους «ανωτέρους»".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι έρευνες αγγίζουν την κορυφή Χ.Α.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε εκτεταμένη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στελεχών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής έχει προχωρήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, προκειμένου να αντληθούν πολύτιμα στοιχεία για την έρευνα της Δικαιοσύνης σχετικά με την έκνομη δράση της οργάνωσης".
Ο ΛΟΓΟΣ: Αντίστροφη μέτρηση για τη Χρυσή Αυγή
Σύμφωνα με την εφημερίδα "αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Alco για το Newsit αναφορικά με την Χρυσή Αυγή, δεδομένου μάλιστα ότι πραγματοποιήθηκε μεταξύ 20-23 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της δράσης του κόμματος".
ΤΑ ΝΕΑ: Ο «κοριός» δένει και βουλευτές
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πληροφορίες και υλικό που προέρχεται από νόμιμες συνακροάσεις από τον κοριό της ΕΥΠ «δένουν» τον χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης στην εισαγγελική έρευνα για τη Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια από τις δεξαμενές στοιχείων στο πλαίσιο της μεγάλης εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Αρειο Πάγο ενδέχεται να είναι συνομιλίες μελών ή ακόμα και βουλευτών της Χρυσής Αυγής που έχουν γίνει σε ανύποπτο χρόνο από τις Αρχές για λόγους εθνικής ασφαλείας".
Το ΠΟΝΤΙΚΙ: «Καίγεται» ο Κασιδιάρης
Η εφημερίδα γράφει ότι "μια αναπάντεχη - μέχρι προ ημερών - κατραπακιά εισέπραξε, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη, η Χρυσή Αυγή. Μετά τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, οι οποίες έδειξαν πανελλαδική πτώση των ποσοστών της, έρχεται ακόμη μία σήμερα, από την Pulse RC, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, να εμφανίσει ψαλιδισμένα τα φτερά του νεοναζιστικού κόμματος σε μια εκλογική περιφέρεια εμβληματική για τη Χ.Α., την Α' Αθηνών".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ εκπαιδεύει χρυσαυγίτες
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ελπίδες για συμφωνία
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με διαδοχικές συναντήσεις, σήμερα, αύριο και μεθαύριο, το οικονομικό επιτελείο θα επιδιώξει να κλείσει όλα τα «μέτωπα» της πρώτης φάσης του ελέγχου από την τρόικα. Η καταρχήν θετική αξιολόγηση των ελεγκτών είναι κρίσιμης σημασίας για το Eurogroup του Οκτωβρίου, που θα προετοιμάσει τις τελικές αποφάσεις του Νοεμβρίου για το ύψους του χρηματοδοτικού κενού. Στοίχημα ένας αποδεκτός συμβιβασμός".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οπισθοχώρησαν 14 χρόνια οι επενδύσεις στα ακίνητα".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "κάτω από τα επίπεδα του έτους 2000 έπεσε η δαπάνη επένδυσης σε ακίνητα το 2013. Στην εξέλιξη αυτή βασικό ρόλο έπαιξαν η υπερφορολόγηση των ακινήτων, η εντεινόμενη ύφεση, η συρρίκνωση των εισοδημάτων και η ενίσχυση της αβεβαιότητας".
 


Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 26/09/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire