ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 30 septembre 2013

Επισκόπηση κυπριακού τύπου 30/09/2013




Η πορεία των ερευνών σε σχέση με το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς, οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Ελλάδα με τις συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής, οι διεργασίες που δρομολογούνται μετά την παράδοση του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία, ο προϋπολογισμός του 2014, η μετατροπή του Συνεργατισμού σε εμπορική τράπεζα και η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτου Χάσικο στο ΑΚΕΛ, το οποίο ζήτησε από τον κ. Χάσικο να δώσει εξηγήσεις για τους S300 και το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και να πει ποιός ήταν ο ρόλος του στο πραξικόπημα, είναι τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.


«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Περνούν και σε άλλους χειροπέδες» αναφέρει ότι η συμπληρωματική κατάθεση των ανακριτών που διερευνούν το σκάνδαλο της Cyta με την ακίνητη τουρκοκυπριακή περιουσία στη Δρομολαξιά φαίνεται να οδηγεί την Αστυνομία και σε νέες συλλήψεις, ακόμα και εντός της ημέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από εκείνους που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Cyta προχώρησε χθες σε συμπληρωματική κατάθεση, μέσα από την οποία κατονόμασε και άλλους, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.
Διαβάστε επίσης:
Αστυνομία: Έμεινε με
 μισή ηγεσία
Ερευνητική για την Οικονομία: Ενεργοποιεί διαδικασίες
 το πόρισμα

Κάντε κλικ εδώ
 για να δείτε το πρωτοσέλιδο του «Φιλελεύθερου» 


 
Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Κι άλλες μαύρες τρύπες στη CYTA» γράφει πως η διεύθυνση της CYTA δεν γνωρίζει για την αγορά κλιματιστικών για την Aero Center χωρίς προσφορές από το Λαϊκό Καφεκοπτείο. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει πως ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος καλεί το ΑΚΕΛ να επιστρέψει τις 234 χιλιάδες ευρώ στο Ταμείο Συντάξεων των εργαζομένων της CYTA. Σε άλλο θέμα γράφει πως ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση με τα εξωτικά ζώα, και πως θύματά της είναι ζώα και πολίτες.

Η «Σημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Βάρος 1.050 εκ. σε ώμους αγνώστων» αναφέρει πως ένα νέο ζήτημα το οποίο ίσως επηρεάσει αρνητικά τα κεφάλαια των παλαιών μετόχων της Τράπεζας Κύπρου κατά 1.050 εκατομμύρια, εγείρει η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, λόγω της χαμηλής απόδοσης του ομολόγου της Λαϊκής. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει πως παραδόθηκε ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής. Σε άλλο θέμα σημειώνει πως ξηλώνεται συθέμελα και μετατρέπεται σε εμπορική τράπεζα ο Συνεργατισμός.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Να ερευνηθούν οι σχέσεις ΕΛΑΜ-Χρυσής Αυγής» αναφέρει πως ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ ζητούν να διερευνηθεί και η δράση του ΕΛΑΜ, το οποίο δηλώνει αδελφικό κόμμα με τη Χρυσή Αυγή και προκλητικά υπερασπίζεται τις εγκληματικές δράσεις των συλληφθέντων στην Ελλάδα. Αλλού σημειώνει πως ο ΥΠΕΣ Σωκράτης Χάσικος, απαντώντας στο ΑΚΕΛ, δήλωσε πως δεν ενδιαφέρει κανέναν τί έκανε στις 15 Ιουλίου 1974. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη συνάντηση ΓΓ ΟΗΕ-Ερογλου και ότι ο Τ/κ ηγέτης ζητά συμφωνία μέχρι τέλος του χρόνου, πολυμερή και δημοψηφίσματα μέχρι το Μάρτιο.

Η αγγλόγλωσση
The Cyprus Dailyγράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Είναι ώρα για δράση» πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι σύμβουλοί του θα αρχίσουν σήμερα τη μελέτη του 280 σελίδων πορίσματος της Επιτροπής για την Οικονομία που επιδόθηκε το Σάββατο. Αλλού αναφέρεται στην αφή της φλόγας στην αρχαία Ολυμπία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Sochi. Επίσης αναφέρεται στις συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.


 
Πηγή: www.philenews.com
Δημοσιεύτηκε στις 30/09/2013 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire