ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 27 septembre 2013

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 27/09/2013

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Σενάρια θανάτου για τα ακίνητα!
Η εφημερίδα γράφει ότι "σενάρια θανάτου για 5.500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να οριστικοποιήσει τον ενιαίο φόρο ακίνητων που θα επιβληθεί το 2014 και θα «εξοντώσει» τη μικρή και μεσαία ιδιοκτησία".
ΕΘΝΟΣ: Αστυνομικός εκπαιδευτής της Χρυσής Αυγής
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρακτική διδασκαλία για μάχες σώμα με σώμα και χειρισμό ροπάλου προσφέρει σε χρυσαυγίτες υπαρχιφύλακας της Αστυνομίας. Στους εκπαιδευόμενους περιλαμβάνονται και ανήλικοι, όπως προκύπτει από αδιάψευστα φωτογραφικά ντοκουμέντα που παρουσιάζει το «Εθνος»".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σεισμοί και αεροψεκασμοί στην Ελλάδα!!!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τεχνητός σεισμός στο Αιγαίο; Το είχε πρωτοπεί ο Γιώργος Πάλμος! Ατελείωτο μπαράζ αεροψεκασμών χθες πάνω από τον Αττικό ουρανό από δεκάδες αεροπλάνα!".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εμπλοκή τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής
Η εφημερίδα γράφει "τη... ραχοκοκαλιά της εγκληματικής οργάνωσης -τοποθετώντας πλέον στο επίκεντρο τους πρώτους υπόπτους- «συνθέτει» ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης, ο οποίος διερευνά τα... πεπραγμένα της Χρυσής Αυγής. Οι καταιγιστικοί ρυθμοί της διερεύνησης και τα καυτά της ευρήματα «μυρίζουν» διώξεις, ενδεχομένως και χειροπέδες, άμεσα".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Απολύσεις χωρίς όριο!
Η εφημερίδα επισημαίνει "με πρόσχημα την αναδιάρθρωση επιχειρήσεων φαίνεται ότι αίρεται η ισχύουσα νομοθεσία που απαγορεύει τις ομαδικές απολύσεις. Η είδηση έρχεται με τον πλέον κατηγορηματικό και επίσημο τρόπο, δια στόματος Ολι Ρεν, σε μια χρονική στιγμή όπου οι εκπρόσωποι της τρόικας στην Αθήνα αναμένεται να θέσουν το θέμα στη συνάντηση που έχουν σήμερα με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση".
ΕΣΤΙΑ: Υπό ομηρία οι επιχειρήσεις
Η εφημερίδα τονίζει ότι "όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών θεωρούν ότι για να διενεργηθούν επενδύσεις αρκεί να είναι εύκολη η έναρξις λειτουργίας των επιχειρήσεων. Ετσι, όλες οι σχετικές προσπάθειες κατατείνουν στην διευκόλυνση του ανοίγματος νέων επιχειρήσεων, δια του περιορισμού ή του παραμερισμού των διαδικασιών εγκρίσεως κάποιων επενδύσεων (π.χ. fast track). Ομως το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επιχειρηματικότητα και την διενέργεια επενδύσεων στην χώρα μας είναι άλλο: Είναι η διαδικασία κλεισίματος ή αποχωρήσεως μιας επιχειρήσεως".
Η ΑΥΓΗ: Συμφωνία στα κρυφά για ομαδικές απολύσεις
Σύμφωνα με την εφημερίδα "απελευθέρωση των απολύσεων σε επιχειρήσεις άνω των 150 εργαζομένων έχει συνομολογήσει η κυβέρνηση, αλλά για άλλη μια φορά γίνεται γνωστό από τις Βρυξέλλες. Χιλιάδες εργαζόμενοι στην πόρτα της ανεργίας από αμυντική βιομηχανία, τράπεζες, μέσα ενημέρωσης και μεγάλες -προς «αναδιάρθρωση»- επιχειρήσεις. Στο τραπέζι της σημερινής συνάντησης Βρούτση - τρόικας το θέμα".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Τα πλοκάμια της συμμορίας
Η εφημερίδα γράφει "αποκαλυπτική η «χαρτογράφηση» της δράσης και των διασυνδέσεων της ναζιστικής οργάνωσης τις οποίες ξεσκεπάζει η εισαγγελική έρευνα. Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, γνωστοί επιχειρηματίες, στελέχη της αστυνομίας και αδίστακτοι μπράβοι συνθέτουν το μωσαϊκό".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μετωπική κυβέρνησης με Χρυσή Αυγή
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αποφασισμένη να ωθήσει τη σύγκρουση με τη Χρυσή Αυγή ως το τέλος φέρεται η κυβέρνηση, μετά και την προσπάθεια της νεοναζιστικής οργάνωσης να εκβιάσει την κατάσταση με την απειλή ότι θα επιλέξει την παραίτηση των βουλευτών της, προκαλώντας έτσι αναπληρωματικές εκλογές σε 15 περιφέρειες".
Ο ΛΟΓΟΣ: Βουλευτές της Χρυσής Αυγής στον κλοιό της Θέμιδας
Σύμφωνα με την εφημερίδα "είδηση - βόμβα περιέχει η δικογραφία της δολοφονίας του 35χρονου Παύλου Φύσσα, στην ανακρίτρια του Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο γυναίκες, αυτόπτες μάρτυρες, καταθέτουν ότι ο δολοφόνος Γιώργος Ρουπακιάς έφτασε στον τόπο του εγκλήματος όχι μόνος αλλά με παρέα. Μέσα στο αυτοκίνητό του συνοδευόταν από άλλον άνδρα που είχε ξυρισμένο κεφάλι".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εμποδίστε το χαράτσι των 25 ευρώ για νοσηλεία
Η εφημερίδα γράφει "από την 1.1.2014 θα εφαρμοστεί η καταβολή των 25 ευρώ για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο. Πρόκειται για ένα ακόμη χαράτσι που συμβάλλει στην επέκταση της εμπορευματοποίησης σε ό,τι ακόμη ονομάζεται δημόσιος τομέας Υγείας. Αποδεικνύεται ότι το κλίμα περί μη επιβολής νέων μέτρων από την κυβέρνηση είναι στάχτη στα μάτια του λαού".
ΤΑ ΝΕΑ: Ο έφεδρος-σκιά πίσω από τον φονιά
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στον πυρήνα του νεοναζιστικού μορφώματος, αγγίζοντας ακόμα και βουλευτές, φθάνει, όπως όλα δείχνουν, η έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος είναι στο παρά πέντε για να «δέσει» τη δομή και την ιεραρχία της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης. Εν τω μεταξύ, τηλεφωνικές επαφές με μέλη της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια -μεταξύ των οποίων και έναν έφεδρο καταδρομέα, μέλος της οργάνωσης - είχε τις κρίσιμες ώρες, πριν και μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, ο Γιώργος Ρουπακιάς, όπως και ο ίδιος ομολογεί στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Θηλιά στο δήμο οι παλιές αμαρτίες
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σήμα για αναβάθμιση
Η εφημερίδα σημειώνει "νέο αισιόδοξο μήνυμα μετά τη Moody's για βελτίωση του κλίματος. Ο οίκος Fitch ανοίγει παράθυρο για θετική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ελληνικό όχι σε τρίτο πακέτο και νέα μέτρα
Η εφημερίδα γράφει "όχι σε νέο δάνειο από το μηχανισμό στήριξης και στα μέτρα που θα το συνοδεύουν λέει η κυβέρνηση, αντιπροτείνοντας σχέδιο που περιλαμβάνει μετάθεση των λήξεων των ομολόγων, νέα μείωση των επιτοκίων και έξοδο στις αγορές για την κάλυψη των υποχρεώσεών της".
 


Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 27/09/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire