ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 4 décembre 2015

Ελλάδα - Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Σταθάκης «αμέλησε» να δηλώσει 38 ακίνητα και 1.800.000 ευρώ!

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ 2011
 
Ο Σταθάκης «αμέλησε» να δηλώσει 38 ακίνητα και 1.800.000 ευρώ!


Ζάλη προκαλούν τα κενά που εντοπίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην δήλωση πόθεν έσχες του 2011 του Γιώργου Σταθάκη σε βαθμό τέτοιο που ορατή φαντάζει αυτή την στιγμή η περίπτωση παραπομπής του υπουργού Οικονομικών στη Δικαιοσύνη για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης.
Οι ορκωτοί λογιστές που μελέτησαν την περιουσιακή κατάσταση του υπουργού φέρεται να εντόπισαν παράλειψη δήλωσης 38 ακινήτων, τα οποία στην πλειοψηφία τους βρίσκονται στη γενέτειρα του στα Χανιά.  Επίσης εντόπισαν εκτός από το ξεχασμένο ένα εκατομμύριο ευρώ και περί τις 800.000 ευρώ που το κυβερνητικό στέλεχος δεν είχε καταγράψει στο πόθεν έσχες του 2011.

Ο κύριος Σταθάκης, πάντως, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι «ως προς τα ακίνητα δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσων αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγος μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3% έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».
Οι ίδιες πηγές διαψεύδουν τη χθεσινή ανακοίνωση του κ. Σταθάκη, υποστηρίζοντας ότι στην επίμαχη δήλωση δεν έχουν δηλωθεί συμμετοχές από 3% έως 66% σε συνολικά 38 ακίνητα. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ορισμένα από αυτά τα ακίνητα είναι μεγάλα και εμπορικά κτήρια στο κέντρο των Χανίων.
Η υπόθεση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Σταθάκη συζητήθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής. Η επιτροπή έδωσε μάλιστα εντολή στους ορκωτούς λογιστές να ελεγχθεί ο Γιώργος Σταθάκης αν έχει καταβάλει τους φόρους που αναλογούν στην περιουσία του (φόρο κληρονομιάς, φόρο γονικής παροχής, φόρο ακινήτων κλπ). Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από το βράδυ της Πέμπτης, αποφάσισε να ανοίξουν, αν χρειαστεί, οι τραπεζικοί λογαριασμοί του υπουργού Οικονομικών, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά για εν ενεργεία υπουργό, χωρίς να χρειάζεται νέα απόφαση της επιτροπής πόθεν έσχες.Πηγή: www.imerisia.gr
Δημοσιεύτηκε στις 04/12/2015

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire