ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 2 décembre 2015

Πολιτικό μαστίγωμα της Ευρώπης αλλά και του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη από ένα τουρκοκύπριο αριστερό δημοσιογράφο



Σκύλος φύλακας

Με τον Σενέρ Λεβέντ



Είναι μήπως Pitbull ή Doberman; Δεν ξέρω. Δεν είπαν. Μόνο είπαν πως είναι «σκύλος φύλακας». Και του έδωσαν ένα κόκαλο αξίας τριών δισεκατομμυρίων ευρώ. Πάρε το και φύλαγε την πόρτα μας. Προστάτευέ μας από τούτους τους καταραμένους τους πρόσφυγες. Προστάτευέ μας καλά. Να μην μας πλησιάσουν.

Να κοιμόμαστε ήσυχα στο σπίτι μας. Να μην χάσουμε τον ύπνο μας. Να μην μας πλακώσουν εφιάλτες. Είσαι έξυπνο σκυλί εσύ. Εκπαιδευμένο. Ο τίγρης αυτής της γεωγραφικής περιοχής. Μήπως δεν φτάνουν τα τρία δισεκατομμύρια; Αν σου τελειώσουν, σου δίνουμε και άλλα. Και μάλιστα κοίτα, αν είσαι έξυπνος και φρόνιμος και τα καταφέρεις, θα σου ανοίξουμε και τις πόρτες μας. Θα άρουμε τη βίζα. Δεν θα μπορούν να μας έρθουν εκείνοι οι βρομιάρηδες Σύροι πρόσφυγες, αλλά εσύ θα έρθεις. Θα πας στο Παρίσι, στο Βερολίνο, στη Βιέννη. Ελεύθερα, κουνιστός και λυγιστός. Κανένας τελωνειακός μας δεν θα σου ζητάει βίζα. Θα πας και στην Κύπρο. Όχι στη Λευκωσία, στη Nicosia. Σκέψου το. Και μάλιστα χωρίς βίζα. Θα μπαινοβγαίνεις στη Λάρνακα ανέμελα. Αν θες θα πηγαίνεις να εγκαθίστασαι στα Λεύκαρα, στην Κακοπετριά. Άνοιξε και μαγαζί με λαχματζούν στο τέμενος Χαλά Σουλτάν. Και ένα μαγαζί με κεφτέδες στην οδό Λήδρας. Με το κερί ψάχνουμε και δεν βρίσκουμε έναν πιστό σύμμαχο όπως εσένα. Μην δίνεις σημασία αν εκείνος ο μοχθηρός Αυστραλός σε αποκαλέσει σκύλο φύλακα. Εμείς να κοιτάμε τη δουλειά μας. Τα σκυλιά γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι συνεχίζει τον δρόμο του. Οι πρόσφυγες δεν τον συνεχίζουν! Κοίτα που ακόμα και ο Νίκος δεν έχει ένσταση.
Να αρθεί η βίζα για εσάς; Να αρθεί! Να ανοίξουν κεφάλαια; Να ανοίξουν! Τι καλή βούληση που έχει ο άνθρωπος! Να ξέρεις την αξία του, αλλά κάνε και εσύ κάτι παιδί μου. Αν εμείς δώσαμε σε εσένα, εσύ να δώσεις σε αυτόν. Να μείνει μεταξύ μας. Λίγα κόκαλα! Κοκαλάκι τζίκλας. Δώσε άδεια σε Ελληνοκυπρίους που θέλουν να θαφτούν στο χωριό τους στον βορρά. Στον Σπύρο Χατζηγεωργίου για παράδειγμα. Ο άνθρωπος επαναλαμβάνει συνεχώς πως «θα θαφτώ στον Γερόλακκο». Τι θα γίνει δηλαδή αν ταφεί στον Γερόλακκο; Μήπως θα έρθει το τέλος του κόσμου; Απόσυρε και λίγα στρατεύματα. Έτσι, πέντε χιλιάδες. Να πετάξουν από χαρά. Άλλωστε υπάρχουν σαράντα χιλιάδες, τι θα γίνει αν μειωθούν ή αν δεν μειωθούν κατά πέντε χιλιάδες; Άντε να σε δω Αχμέτ μου. Κάνε και εσύ ένα καλό. Μην αφήσεις χωρίς ανταπόδοση την καλοσύνη του Νίκου!

Για να πω την αλήθεια, συγκινήθηκα πολύ από αυτή τη συμφωνία. Μου άρεσε πολύ ο ανθρωπισμός της Ευρώπης. Στο εξής θα σφίγγω με περισσότερο ενθουσιασμό το χέρι των Ευρωπαίων αξιωματούχων εδώ. Καις, γκρεμίζεις η Συρία. Να πεθάνουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Να προσφυγοποιηθούν τέσσερα εκατομμύρια. Να ξεψυχήσουν παιδιά στις θάλασσες. Και ύστερα κλείσε τις πόρτες σου. Να μην καταφύγουν σε εσένα όσοι φεύγουν από τη χώρα που εσύ έκαψες και γκρέμισες! Να μην διαταράξουν την ησυχία σου. Αν είναι να πεθάνουν, να πεθάνουν στην Τουρκία. Αν είναι να ζητιανέψουν, να ζητιανέψουν στην Τουρκία. Αν είναι να πνιγούν, να πνιγούν στη Μεσόγειο! Μήπως είδατε τέτοιον ανθρωπισμό στην Ευρώπη από τον καιρό της Αναγέννησης; Να τρίζουν τα κόκαλα των Camus και Sartre. Να ξυπνήσει ο Νίτσε από τον αιώνιο ύπνο του. Να παίξει ξανά ο Μπετόβεν την 9η Συμφωνία. Και να αυτοκτονήσει ξανά ο Stefan Zweig, αν αναστηθεί! Ο Σωκράτης να συλληφθεί ξανά και να καταδικαστεί ξανά σε θάνατο!

Χέι μωρέ χέι. Μπράβο ρε Ευρώπη! Μπράβο μωρέ Νίκο. Μου άρεσε πολύ αυτό το ζήτημα της βίζας. Θα μας ξαλαφρώσει. Στο εξής, όσοι έρχονται θα έρχονται από την Ανατολία στη Λάρνακα και όχι στην Κερύνεια. Ωχ μωρέ, θα μπορώ να τρώω κοκορέτσι στα Λεύκαρα. Τη μοίρα σου να καταριέσαι Σύρε αδελφέ. Σε πούλησαν για τρία δισεκατομμύρια! Ξέφυγες από το Ισλαμικό Κράτος, αλλά δεν μπορείς να ξεφύγεις από το Doberman!

Ο Πολίτης, 02/12/2015

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire