ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 23 décembre 2015

Κύπρος : Ετοιμάζουν λύση φυλετικών διαχωρισμών




Άριστος Μιχαηλίδης

Η πατρίδα με τα γερά θεμέλια

Ήταν οργανωμένοι άραγε χτες να κάνουν επίθεση ενθουσιασμού ή το έκαναν τυχαία; Μηνύματα από τον Γιούνκερ, από τον Λίντινγκτον, από τον Άσελμπορν όλοι μαζί, είναι πεπεισμένοι, λένε, ότι το 2016 θα είναι το έτος της λύσης, ότι την Άνοιξη θα υπάρξουν σημαντικά βήματα, ότι είναι η καλύτερη ευκαιρία που είχαμε ποτέ κι άλλα τέτοια ενθουσιώδη, που μας κάνουν να νιώθουμε ότι θα απλώσουμε το χέρι μας και θα αρπάξουμε τη λύση, που μας περιμένει σε μια γωνιά. Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, μάλιστα, ο Ζαν Άσελμπορν, που ήταν χτες στην Κύπρο, έλεγε ότι πείσθηκε για την Άνοιξη από τα όσα άκουσε από τους δικούς μας. Δηλαδή, είναι και οι δικοί μας βέβαιοι ότι «την Άνοιξη θα υπάρξουν βήματα προς την ορθή κατεύθυνση». Ποια είναι όμως η ορθή κατεύθυνση δεν μας είπαν ακόμα.
Ή, μάλλον, μας λένε όσα νομίζουν ότι θέλουμε να ακούσουμε, τα τετριμμένα και άνευ περιεχομένου για την ορθή, δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση και για την επανένωση της πατρίδας μας και για την ομοσπονδία, που θα εξασφαλίζει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους κατοίκους της νήσου και ότι «η πατρίδα που θα κληροδοτήσουμε σε εσάς», όπως έλεγε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απευθυνόμενος προχτές σε παιδιά εγκλωβισμένων, «θέλουμε να έχει γερά θεμέλια, θεμέλια συνεργασίας με όλους τους κατοίκους αυτού του νησιού και θεσμούς υγιείς και αποτελεσματικούς, που θα σας διασφαλίζουν ένα σίγουρο μέλλον σε μια ευημερούσα χώρα με ευρωπαϊκή ταυτότητα». Σκόρπισε ρίγη συγκινήσεως ο Πρόεδρος.
Το θέμα είναι ότι αυτά τα ωραία και παχιά λόγια, δεν τα λένε μόνο στα παιδιά, τα λένε και στους μεγάλους οι οποίοι τα πιστεύουν κιόλας. Όπως εκείνους τους δόκτορες, που έκαναν ομάδα και ξεκίνησαν εκστρατεία για να προπαγανδίσουν την ομοσπονδία και διανέμουν διαδικτυακά σλόγκαν για το ποιες σπουδαίες χώρες έχουν ομοσπονδία και ευημερούν πάνω σε γερά θεμέλια. Χωρίς να λένε, όμως, ότι δικοινοτική και διζωνική ομοσπονδία δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον πλανήτη, ούτε ότι εμείς είμαστε οι εξυπνότεροι του κόσμου και πιστεύουμε ότι θα κάνουμε το μοναδικό κράτος της Ευρώπης, που θα στηρίζεται στις ασάφειες και στην περιπλοκότητα των πειραματισμών. Ούτε βεβαίως ότι όλος ο κόσμος έχει όνειρο την ελευθερία και τη δικαιοσύνη αλλά εμείς είμαστε από άλλη πάστα, συμβιβασμένοι με τον κατακτητή μας και το όνειρο μας είναι να κάνουμε μια χώρα προτεκτοράτο άλλης χώρας, ένα Χονκ Κονγκ της Μεσογείου και των φυλετικών διαχωρισμών, ένα πειραματόζωο της καταπάτησης του διεθνούς δικαίου. Διότι, αυτά είναι οι πραγματικότητες και όχι τα άλλα που λένε στα παιδιά σαν παραμύθι για «θεμέλια συνεργασίας με όλους τους κατοίκους αυτού του νησιού και θεσμούς υγιείς και αποτελεσματικούς». Όλοι, λοιπόν, οι ενθουσιασμένοι με τα παχιά λόγια, Λουξεμβουργιανοί, Φινλανδοί ή Εγγλέζοι, να κοπιάσουν να ζήσουν εκ περιτροπής με τους εποίκους και τους νεοσουλτάνους και να μας εξηγήσουν σε ποιους υγιείς και αποτελεσματικούς θεσμούς θα στηριχθεί ένα κράτος υπό ομηρία. Όπου την ώρα που γίνονται οι συνομιλίες και κτίζονται οι αυταπάτες για το ευτυχές μέλλον, γύρω από τη νήσο περιφέρονται οι τουρκικές φρεγάτες και κάνουν πειρατικές επιθέσεις. Για να ξεκαθαρίσουν σε όλους ποιος θα κάνει κουμάντο στη νήσο των συμβιβασμένων με τα δοκτοράτα.

 ΠΗΓΗ :

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015
Άριστος Μιχαηλίδης
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-a-michailidis/85/291741/i-patrida-me-ta-gera-themelia#sthash.r7vrDHXV.dpuf

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire