ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 12 décembre 2015

Κύπρος - Προς ΠαραπαίζονταςΓ. Σέρτης

ΜΠΟΡΕΙ να νομίζουμε -ύστερα από τόσα χρόνια επίπονης προπόνησης- πως μπορούμε να διαβάζουμε -και- πίσω από τις δηλώσεις, όμως οι επικοινωνιακές εικόνες θα βρίσκονται πάντα σε αρκετή απόσταση πριν από μας (Είτε αφορούν το τελευταίο χιλιόμετρο του Ε. Άιντα είτε τα βήματα μπροστά του Σουλτάνου Ερντογάν).
Στην πολυετή επιχείρηση μετατροπής του Κυπριακού από πρόβλημα τουρκικής κατοχής και εποικισμού σε θέμα δικοινοτικής διαμάχης υπήρξε πολλή -και από πολλούς- συνέργια.
Περίπου: Κάποιοι ξεροκέφαλοι χωρικοί μαλώνουν για τα ροθέσια των χωραφκιών τους, και σύμπασα η ενδημική πλατφόρμα του συνετορεαλισμού και η διεθνής κοινότητα πασκίζουν να τους εκπαιδεύσουν να μη συγκρούονται σαν απολίτιστοι για τέτοιο επουσιώδες θέμα, αλλά σαν πολιτισμένοι να ασκηθούν στην κουλτούρα της ειρηνικής επίλυσης σε θέματα διενέξεων!
Τούτου (προ)λεχθέντος μπορεί να εξηγηθεί και πώς σ' ένα τόσο φορτωμένο πρόγραμμα -μισή ώρα στον καθένα των δύο... ηγετών της Νήσου- ο Υπουργός Εξωτερικών της Υπερδύναμης, βρήκε τον χρόνο για να μεταβεί σε γήπεδο καλαθόσφαιρας και να φωτογραφηθεί με τους καλαθοσφαιριστές και τους προπονητές τους. Και μπορεί ο κύριος Κέρι -λόγω και της πίεσης του χρόνου- να μην είχε την ευκαιρία μιας -έστω ολιγόλεπτης- δημοσιογραφικής «ανάκρισης» -σάμπως θα τον ρωτούσε κάποιος «και πότε, με το καλό, θα ξεκουμπιστούν ο τουρκικός στρατός και οι έποικοι;»- στη θέα, όμως, του αγώνα καλαθόσφαιρας μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων παικτών των Peace Players, προέβη στη... βαρυσήμαντη δήλωση: «Σήμερα έγινα μάρτυρας αυτής της επιθυμίας για αλλαγή» (Πετυχημένο, όντως, σκηνικό, κατά τους σκηνοθέτες του).
Και το μήνυμα Κέρι εναρμονισμένο στους αστερισμούς του Άιντα και των ντόπιων... αστέρων: Εάν δικοινοτικά χορεύουμε, τραγουδούμε, καλαθοσφαιρίζουμε κ.λπ. (επι)μαρτυρούμε την επιθυμία μας για αλλαγή και... λύση,
νοουμένου, βεβαίως, ότι κάποιοι ενοχλητικοί και δύστροποι που... δεν θέλουν τη λύση, δεν θα παρεμβαίνουν -συχνά-πυκνά- και να ρωτούν -ένεκα των φοβικών τους συνδρόμων, βεβαίως:
 Ο τουρκικός στρατός και οι έποικοι πότε θα ξεκουμπιστούν;
(Επειδή αυτό είναι το πρόβλημα ρέεε!...)Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 08/12/2015

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire