ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 8 décembre 2015

Αιμομικτικές σχέσεις πολιτικών, τραπεζικών με πολυεθνικές

 

Συνωστισμός διεθνών προσωπικοτήτων στην Pimco

Προσλήφθηκαν Μπερνάνκι, Τρισέ και Γκόρντον Μπράουν
Συνωστισμός διεθνών προσωπικοτήτων στην Pimco


 
Έναν πρώην πρωθυπουργό και δύο πρώην κεντρικούς τραπεζίτες προσέλαβε η επενδυτική εταιρεία Pacific Investment Management Co (γνωστότερη ως Pimco), πιστή στην προσφιλή της τακτική να στρατολογεί ευρέως γνωστούς «αποστράτους» από τον διεθνή πολιτικό και οικονομικό στίβο. 

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εταιρεία των διάσημων μεγαλοεπενδυτών Μπιλ Γκρος και Μοχάμεντ Ελ-Εριάν (αποχώρησαν πέρυσι από την Pimco), στις τάξεις της εντάσσονται ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, ο πρώην πρόεδρος της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) Μπεν Μπερνάνκι και ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Οι Μπράουν, Μπερνάνκι και Τρισέ θα στελεχώσουν μια νέα συμβουλευτική επιτροπή που δημιουργεί η εταιρεία, την Pimco Global Advisory Board, η οποία θα μελετά τις οικονομικές, πολιτικές και στρατηγικές εξελίξεις παγκοσμίως και θα παρέχει τις προβλέψεις και τις συμβουλές της στους πελάτες της Pimco.

Πρόεδρος της Pimco Global Advisory Board θα είναι ο Μπεν Μπερνάνκι, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος της Fed από το 2006 έως το 2014. Μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής θα είναι ο Τρισέ (πρόεδρος της ΕΚΤ από το 2003 έως το 2011) και ο Μπράουν (πρωθυπουργός της Βρετανίας από το 2007 έως το 2010).

Στην επιτροπή θα συμμετέχουν επίσης ως μέλη ο Νγκ Κοκ Σονγκ, πρώην επικεφαλής επενδυτικός σύμβουλος του Ταμείου Οικονομικής Διαχείρισης της κυβέρνησης της Σιγκαπούρης (από το 2007 έως το 2013) και η Αν-Μαρί Σλότερ, πρόεδρος του think tank New America και πρώην διευθύντρια πολιτικής του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Η Pimco είναι θυγατρική του ομίλου Allianz SE και, όπως υπολογίζει το Reuters, στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 διαχειριζόταν περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 1,47 τρισ. δολαρίων. Ο προκάτοχος του Μπερνάνκι, Άλαν Γκρίνσπαν, συγκαταλέγεται μεταξύ των διασημοτήτων που είχαν παράσχει τις υπηρεσίες τους ως σύμβουλοι στην επενδυτική εταιρεία (από το 2007 έως το 2011 ο συγκεκριμένος).

Ο Μοχάμαντ Ελ-Εριάν αποχώρησε το 2014 από την Pimco για να παράσχει τις υπηρεσίες του ως επικεφαλής οικονομικός αναλυτής στη μητρική της, Allianz
 
ΠΗΓΗ : ΤΟ ΒΗΜΑ, 8 Δεκέμβρη 2015

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire