ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 20 décembre 2015

Θέσεις εργασίας για... ζώα σε αεροδρόμια του πλανήτη !


ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ 

Ζητείται τετράποδος υπάλληλος

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΝΔΡΑΚΟΥ

Θέσεις εργασίας για... ζώα σε αεροδρόμια του πλανήτη.

Φανταστείτε να εισέρχεστε στο χώρο του ελέγχου ασφαλείας των αεροδρομίων και στο εξής αντί για υπαλλήλους να συναντάτε... ποντίκια που θα μυρίζουν τις αποσκευές σας και εσάς τους ίδιους για ίχνη εκρηκτικών και άλλων επικίνδυνων ουσιών. Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όμως ισραηλινή εταιρεία security επεξεργάζεται ήδη ένα εξελιγμένο σύστημα ανίχνευσης εκρηκτικών, όπου τα μικροσκοπικά τρωκτικά θα διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο: διαθέτουν εξαιρετικά ανεπτυγμένη όσφρηση, έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν και -λόγω μεγέθους- μεταφέρονται εύκολα.



Δεν θα είναι η πρώτη φορά που μέλη του ζωικού βασιλείου πιάνουν δουλειά σε αεροδρόμιο. Το LAX του Λος Αντζελες προσφέρει στους νευρικούς με τις πτήσεις ή απλώς στρεσαρισμένους ταξιδιώτες τη δυνατότητα να χαλαρώσουν χαϊδεύοντας ένα από τα σκυλιά της υπηρεσίας PUPs (Pets Unstressing Passengers), που κυκλοφορούν με ειδική σήμανση και συνοδό στο επίπεδο αναχωρήσεων μετά τον έλεγχο αποσκευών. Το Pearson του Τορόντο είναι ένα από τα αεροδρόμια που χρησιμοποιούν εκπαιδευμένα γεράκια για την απομάκρυνση των διερχόμενων πουλιών από τους αεροδιαδρόμους, αποτρέποντας ατυχήματα με τα αεροσκάφη.

Οσο για το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πόρτλαντ, βρήκε τη λύση για τον περιορισμό της πυκνής άγριας βλάστησης στους περιβάλλοντες χώρους, «προσλαμβάνοντας» για να δώσουν ένα χεράκι... κατσίκες που μασουλούν τα ζιζάνια που φυτρώνουν στην περιοχή.
 
ΠΗΓΗ : 17 Δεκέμβρη 2015

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire