ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 7 juillet 2017

Κύπρος - Επικαιρότητα 04/07/2017


Προς Αποθρασυνθέντας


Γ.Σέρτης

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Έχει χρόνια –σχεδόν ξεχάσαμε– πως μια χρονογραφική στήλη έχει... δικαίωμα «ειδικών ανταποκρίσεων» ένεκα του ειδικού ρόλου και των χαρακτηριστικών του χρονογραφήματος. Μας μάσησαν οι δρόμοι του φαφλατισμού και της παραδοξότητας του πολιτικο-κομματικού –ανάρμοστου– λόγου, έτσι που απομακρυνθήκαμε από τις χρονογραφικές ιδιότητες, καθώς το χρονογράφημα:
• Επιχειρεί να... λογοτεχνίσει –και– με υπερβολικούς διαλόγους.
• Αντλεί τα θέματα του από την κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα.


• Είναι γραμμένο σε ύφος ελαφρύ, πολλές φορές ειρωνικό και σκωπτικό, με κάποια διάθεση στοχασμού, ενίοτε πατερναλιστική.
Με αυτή την υπενθύμιση, οι... ειδικές –και ιδικές– ανταποκρίσεις μας από τη Διάσκεψη της Ελβετίας, με επικέντρωση σε... παράπλευρες απορίες και... απόκρυφες αφηγήσεις, επειδή:
Είναι –πια– ολοφάνερο πως όχι μόνο δεν έχει δικαιολογηθεί η αναγκαιότητα της μετάβασης πολυπληθών κουστωδών, αλλά ούτε και η πολυήμερη παραμονή.
Εν πάση περιπτώσει, είτε είναι σωστές οι πληροφορίες του Γ. Χαραλαμπίδη –ότι τα έξοδα καλύπτονται από εταιρεία ειδικών συμφερόντων και ειδικής... δράσης– είτε τα έχουν αναλάβει η Ελβετική Κυβέρνηση και τα Ηνωμένα Έθνη, είναι απρεπέστατη μια τέτοια ροπή προς την... αβάττα, καθώς φημολογείται ότι στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν τόσον... κατοικίδια του Προεδρικού όσον και άλλα... κατοικίδια συνεργατών.
Εκεί, όμως, που υπήρξε ιδιαίτερη πρόοδος μεταξύ των... πλευρών σε σημείο συνωμοτικής συνεργασίας, ήταν όταν από την Παρασκευή –αποθρασυνθέντες οι... μεσογειακοί  που τους διαχώρισε ο Γκουτέρες από τους... κρυόκωλους Σκανδιναβούς– οι... συνομιλούντες –μονολογικώς– αποφάσισαν την επέκταση της παραμονής τους στο ελβετικό θέρετρο, ώσπου να παρέλθει ο καύσωνας στις χώρες τους!
Και για να επανέλθουμε στα χαρακτηριστικά του χρονογραφήματος πώς να είναι επιτυχής η οποιαδήποτε –της φαντασίας– υπερβολή, όταν τα ίδια τα γεγονότα είναι τόσο υπερβολικά ώστε να εκλαμβάνονται απίστευτα;



Πηγή: www.philenews.com
Δημοσιεύτηκε στις 04/07/2017

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire