ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 22 juillet 2017

Κύπρος - Επικαιρότητα 21/07/2017


Προς Επιμετρούντας (γ΄)






Γ.Σέρτης

Οι δημόσιες σχέσεις του Γ. Βασιλείου υπήρξαν τόσον ισχυρές, που -ακόμη  και σήμερα- μερικοί θεωρούν «πετυχημένη την Προεδρία του», παραβλέποντας ότι μάς …άφησεν αγκονίν την ουρά της …πολιτικής ισότητας στη Διζωνική του, καθώς και τη διακομματική συμμετοχή και συνενοχή στα Δ.Σ. των δημόσιων, ημικρατικών και άλλων οργανισμών, ώστε με τη μερίδα του λέοντος των κομματικών εμμίσθων, επαγγελματιών συνδικαλιστών και λοιπών στο «όλο και ψηλότερο βιοτικό επίπεδο», να αισθάνεται και ο μέσος πολίτης σαν …μερισματούχος των -περίεργων- πολυεθνικών ναυτιλιακών υπεράκτιων κ.λπ. που κατέκλυσαν την Κύπρο, στο γενικευμένο «όραμα» της …Σιγκαπούρης της Μεσογείου, ωσάν να ήταν …άλλα από τα κατεχόμενα σπίτια και τις περιουσίες μας που ο Ντενκτάς ονόμαζε «κράτος» του!

Νεόπλουτοι βολεύτηκαν σε πολυτελείς οικίες, ορμάνια και κουελλαρκά μοσχοπουλήθηκαν σαν οικόπεδα, ήδη συμπληρώνονταν 20 χρόνια από τον Ιούλιο του ’74.
1993, ο μ. Κληρίδης το έθεσε με ευθύτητα:
– Ο ενταφιασμός των Ιδέων Γκάλι δεν μπορεί να γίνει από Ερασιτέχνη. Θέλει επαγγελματία πολιτικό η εφαρμογή της Διζωνικής.
Χωρίς -καν- τις …επετειακές συγκεντρώσεις, παρήλθαν οι επόμενοι πέντε Ιούλιοι, δυναμικά διεκδίκησε άλλη μια πενταετία ο μ. Κληρίδης:
– Αρκεί η υποχωρητικότητα! Με Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα και προμήθεια των S-300 θα ανακόψουμε την τουρκική βουλιμία.
Μέγας ενθουσιασμός, πανηγυρικά εκλέγηκε ο μ. Κληρίδης για δεύτερη πενταετία, περίεργοι και σκοτεινοί Δεκέμβρηδες σε Χάγες και Κοπεγχάγες, εμείς να νομίζουμε πως θα εισέλθουμε στην Ευρώπη με διασφαλισμένα τα δικαιώματα και την Ελευθερία μας, και οι Σημιτικές πλατφόρμες -Αθηνών τε και Λευκωσίας- τα UNτάδε και τα PRIOδείνα τους, γνώριζαν τους πραγματικούς σχεδιασμούς των Υπάτων:
– Να νομίζουν οι …χαζοκούμπαροι ότι θα εισέλθει η Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και αντ’ αυτής να εισέλθουν τα δύο «συνιστώντα κράτη» του βρετανο-τουρκικού προτεκτοράτου.
Έτσι:
Οι σχεδιασμοί των Βρετανών λόρδων και των ντόπιων υποτακτικών τους, οι αντιφατικές «εποικοδομητικές ασάφειες» του λόρδου Χάνεϊ εμφανίστηκαν -σε χιλιάδες σελίδες- σαν Σχέδιο Ανάν τελικής επιβολής, τριάντα χρόνια από τα τουρκικά εγκλήματα του ’74!...



Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 21/07/2017

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire