ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 22 juillet 2017

Ελλάδα - Επικαιρότητα 18/07/2017


Βηματοδότης

Οταν ρώτησα φίλο τραπεζίτη για το εάν στην υπόθεση της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές ισχύει η ρήση του Ουίνστον Τσόρτσιλ πως «ο Κολόμβος όταν ξεκίνησε δεν ήξερε πού πήγαινε και όταν έφτασε δεν ήξερε πού βρισκόταν», εκείνος ευθύμησε μεν με την αναφορά μου, με επανέφερε δε στην τάξη λέγοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών και ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) ξέρουν καλά και πού πάνε και πού βρίσκονται στο συγκεκριμένο θέμα. «Εχουν κάνει όλους τους υπολογισμούς. Η μοίρα θα κάνει τους υπόλοιπους» μου απάντησε χαριτολογώντας και δανειζόμενος την περίφημη φράση του Βοναπάρτη.


Οπως μου εξήγησε με νόημα, ο ΟΔΔΗΧ είχε εξαρχής στο πλάνο του να βγει στις αγορές έως τις 27 Ιουλίου, ημερομηνία που είχε αρχικά προγραμματιστεί η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, η οποία τελικά μετετέθη για την προσεχή Πέμπτη 20 Ιουλίου. Με διαβεβαίωσε δε πως οι τεχνικές προετοιμασίες που σχετίζονται με την έκδοση του ομολόγου πενταετούς διάρκειας είναι σε πλήρη εξέλιξη και πως αυτό αργά η γρήγορα θα εκδοθεί και θα στεφθεί και με επιτυχία.


Οι δεύτερες σκέψεις για Καμμένο

Βεβαίως υπάρχει η κομματική πειθαρχία, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έως τώρα δεν χρειάστηκε να επιβάλει. Αφήστε που δύσκολα διαγράφει βουλευτές του, αλλά μαθαίνω ότι σε μια μεγάλη ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν να κυριαρχούν δεύτερες σκέψεις όσον αφορά τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο. Ονόματα, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορώ να σας αποκαλύψω, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις λένε «μήπως να ψηφίσουμε σαν ξεκάρφωμα τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για να μην ταυτιζόμαστε πλήρως με τον Καμμένο;».

Ο Σάκης, ο Πρόεδρος και η μπομπονιέρα

Ισως πολλοί να έχετε αιφνιδιαστεί βλέποντας τη φωτογραφία του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου με το νεόνυμφο ζεύγος Σάκη Ρουβά (φωτογραφία) - Κάτιας Ζυγούλη, μέσα στο προεδρικό γραφείο. Επειδή και εμένα μου έκανε εντύπωση, ρώτησα και έμαθα πώς και γιατί ο πρώτος πολίτης της χώρας δέχθηκε έναν δημοφιλή τραγουδιστή στο Προεδρικό Μέγαρο και μάλιστα δέχθηκε να κοινοποιηθεί η φωτογραφία του μαζί με το ζεύγος. Μου είπαν λοιπόν ότι ο κ. Ρουβάς είχε προσκαλέσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον γάμο του, πλην όμως ο κ. Παυλόπουλος δεν παρέστη. Γιατί δεν παρέστη δεν το γνωρίζω. Εκείνο όμως που έμαθα είναι ότι του ζητήθηκε εν συνεχεία να δεχθεί το ζεύγος στο γραφείο του ώστε να του παραδώσουν την μπομπονιέρα από τον γάμο τους. Ο Πρόεδρος συμφώνησε και ενέταξε αυτή τη συνάντηση στις ιδιωτικές του συναντήσεις, αυτές δηλαδή που δεν έχουν πολιτικό περιεχόμενο και δεν ανακοινώνονται. Ο κ. Ρουβάς του ζήτησε ευγενικά εάν μπορούν να βγάλουν όλοι μαζί μια φωτογραφία. Ο Πρόεδρος δέχθηκε. Η φωτογραφία βγήκε από το κινητό του κ. Ρουβά και αμέσως μετά ο δημοφιλής τραγουδιστής ζήτησε την άδεια από τον Πρόεδρο να την κοινοποιήσει. Για την ιστορία, σας ενημερώνω ότι η συνάντηση διήρκεσε γύρω στα 20 λεπτά και σε αυτήν δεν συζητήθηκαν πολιτικά. Γιατί σας τα λέω αυτά; Επειδή εσχάτως έχουν κυκλοφορήσει διάφορες φήμες ότι ο Σάκης ετοιμάζεται να κατέλθει στην πολιτική και έκανε την αρχή με συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλωστε στον γάμο του παρέστησαν τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Οταν ο τραγουδιστής συναντά τον αρχηγό

Αυτές οι επισκέψεις τραγουδιστών σε αρχηγούς κομμάτων τείνουν πολλές φορές να παρεξηγηθούν, ότι δήθεν ο αρχηγός του πολιτικού κόμματος που δέχθηκε την επίσκεψη του καλλιτέχνη επιχειρεί μια διεύρυνση και προς τον λαϊκό καλλιτεχνικό κόσμο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Δημοφιλής για να τραγουδά, όχι για να ψηφίζει νόμους. Να, πάρτε για παράδειγμα το «ποδαρικό» που έκανε, τον περασμένο Γενάρη, στα νέα γραφεία της ΝΔ ο Αντώνης Ρέμος και τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τότε, πολλοί είπαν ότι ο τραγουδιστής συζήτησε το ενδεχόμενο να πολιτευτεί με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έως ότου ο ίδιος ο κ. Ρέμος ανακοίνωσε ότι δεν έχει την πρόθεση να εμπλακεί με την πολιτική. Πήγε ωστόσο στον πρόεδρο της ΝΔ για να του εκθέσει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της κοινωνίας όπως τις εκλαμβάνει ο ίδιος. Ετσι τουλάχιστον ερμήνευσε την «εισβολή» του στα γραφεία της ΝΔ. Και από εκεί και πέρα δεν ακούστηκε το παραμικρό. Ούτε εάν θα ξανασυναντηθούν (όπως είχαν τότε συμφωνήσει) ούτε βεβαίως εάν βρέθηκε διέξοδος στις ανησυχίες του κ. Ρέμου.

Επιστολή από τον Πετσάλνικο

Ελαβα μια επιστολή από τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο για όσα συνέβησαν στα εγκαίνια του κάθετου άξονα της Εγνατίας Καστοριά - Κρυσταλλοπηγή που έγιναν, όπως σας είχα ενημερώσει, από τον υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη. Ο κ. Πετσάλνικος αναφέρει πως δεν συνόδευσε τον κ. Σπίρτζη σε ταβέρνα (μετά τα εγκαίνια) και ότι σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια θύμισε ότι το έργο αυτό (ιδιαίτερα σημαντικό για την παραμεθόριο περιοχή) χρηματοδοτήθηκε και ξεκίνησε το 2011 από την κυβέρνηση ΠαΣοΚ και ολοκληρώθηκε τώρα. Γι’ αυτό σας λέω ότι οι «σημερινοί» εγκαινιάζουν έργα άλλων, όπως πολλές φορές έχουν επισημάνει πρώην υπουργοί ΝΔ και ΠαΣοΚ.



Πηγή: www.tovima.gr
Δημοσιεύτηκε στις 18/07/2017

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire