ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 1 juillet 2017

Ελλάδα - Επικαιρότητα 01/07/2017



Ο γητευτής των αγορών

Ο γητευτής των αγορών


ΒΗΜΑτοδότης



Μάλλον πολύ ενόχλησε το ΚΚΕ η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα (φωτογραφία) στο Συνέδριο του Economist ομολογουμένως με πολλή φαντασία και με κινηματογραφική διάθεση. «Από επίδοξος γητευτής των αγορών το 2015, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε στο Economist ως ο πιο dealer των αγορών και των επενδυτών, διαφημίζοντας την αντιλαϊκή του πολιτική, την οποία το κεφάλαιο είχε κάθε λόγο να υποδεχθεί με θέρμη» αναφέρει το σχόλιο του Περισσού.


Δεν παρατήρησα όμως στο Συνέδριο του Economist εάν ο κ. Τσίπρας γοήτευσε τις αγορές, εκείνο που είδα είναι ότι γοήτευσε πολλούς από τους παρευρισκομένους. Ολους αυτούς που σχημάτιζαν ουρά για να του πουν ποιοι είναι και πόσο καλή ήταν η ομιλία του. Δεν ήταν λίγοι άλλωστε στην αίθουσα την Πέμπτη το βράδυ που σχημάτιζαν ουρά (μετά τα συγχαρητήρια που έδιναν στον κ. Τσίπρα) και στο τραπέζι των υπουργών του, δηλαδή στους Αλέκο Φλαμπουράρη, Εφη Αχτσιόγλου, Γ. Κατρούγκαλο και Στ. Πιτσιόρλα, σαν να ήθελαν να δώσουν και σε αυτούς τα... διαπιστευτήριά τους (αφού δεν τους έφθαναν τα διαπιστευτήρια που έδωσαν λίγα λεπτά ενωρίτερα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό). Οχι, το βράδυ που επρόκειτο να μιλήσει ο κ. Τσίπρας δεν πρόσεξα να ήταν εκεί ο Ευ. Τσακαλώτος, αν και ήταν ομιλητής στο Συνέδριο. Αντιθέτως στην αίθουσα βρίσκονταν αρκετοί διοικητές οργανισμών και δημοσίων επιχειρήσεων.



Στο δείπνο ο κ. Τσίπρας δεν κάθισε μαζί με τους υπουργούς του αλλά με τους διοργανωτές του Συνεδρίου και σε αυτό σερβιρίστηκε μια εξαιρετική σε εμφάνιση σαλάτα από φωλιά λόλας και γέμιση ρόκα. Εν συνεχεία ήρθαν τα φιλετάκια, χοιρινά α λα κρεμ, μαζί με κόκκινο ή άσπρο κρασί και τέλος το τιραμισού. Ο κ. Τσίπρας ανεβαίνοντας στο βήμα του Συνεδρίου πρόσεξε ότι ακριβώς πίσω από το πόντιουμ των ομιλητών υπήρχε μία οθόνη, η οποία παρουσίαζε το σήμα του Συνεδρίου, μια υδρόγειο (που έμοιαζε με κουβάρι) ανάμεσα σε σχοινιά. Αρπαξε την ευκαιρία και είπε: «Το κουβάρι έχει ξεμπερδευτεί και πράγματι η Ελλάδα αποδεσμεύεται σταδιακά αφήνοντας πίσω την πολυετή ύφεση και διαμορφώνει τις συνθήκες για την έξοδο από τα προγράμματα στήριξης...». Και χειροκροτήθηκε ζωηρά, περισσότερο από κάθε άλλον ομιλητή.


Η κτηνοτρόφος με τα... Louboutin

Η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον θεσσαλικό κάμπο που έγινε το περασμένο Σαββατοκύρίακο, πέραν της πολιτικής σημασίας που έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και της θερμής υποδοχής που έτυχε, είχε και πολλά απρόοπτα. Και δεν αναφέρομαι τις συναντήσεις που είχε ο κ. Μητσοτάκης σε διάφορες καφετέριες μαζί με νέους, οι οποίοι του εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την επαγγελματική τους αποκατάσταση και για το σύστημα Παιδείας που επιχειρεί να εφαρμόσει ο κ. Γαβρόγλου, αλλά στη συνάντηση που είχε σε χωράφι με κατοίκους της περιοχής, στο χωριό Βλαχόγιαννη. Ο κόσμος κάθισε, όπως είδατε και στις φωτογραφίες, σε... σανό για να ακούσει τον κ. Μητσοτάκη και ξαφνικά, όπως μου τα εξιστόρησαν, κάνει την εμφάνισή της μια κυρία ντυμένη πολύ μοντέρνα με 12ποντα Louboutin (οι πανάκριβες γόβες με την κόκκινη σόλα).



 Ηταν εκπληκτικό το θέαμα που εμφάνιζε αυτή η κυρία, όπως μου την περιέγραψαν στελέχη της ΝΔ που βρίσκονταν εκεί. Προσπαθούσε να ισορροπήσει με τα 12ποντα στο χωράφι. Πάντως τα κατάφερε και πήρε και αυτή τη θέση της στον... σανό. Ελα όμως που την πρόσεξαν και οι συνεργάτες του προέδρου: «Ποια είναι αυτή;» ρώτησαν, πλην όμως δεν έλαβαν απάντηση. «Καλά, δεν την ξέρει κανείς;» πάλι διερωτήθηκαν και αποφάσισαν να παρέμβουν, γιατί πώς να το κάνουμε χάλαγε την επικοινωνιακή εικόνα. Την πλησιάζει ένας από τους διοργανωτές και της λέει: «Συγγνώμη, κυρία μου, μήπως είσαι κτηνοτρόφος;». Η κυρία απάντησε αμέσως: «Οχι, θέλω όμως να είμαι υποψήφια βουλευτής στη Θεσσαλία και ήρθα να ακούσω και να δω τον πρόεδρο». Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να φύγει με τον ίδιο τρόπο που ήρθε στο χωράφι, ισορροπώντας στα παπούτσια της.


Διαστημικός τουρισμός

Δεν πρόκειται να αφήσω ασχολίαστους τους πανηγυρισμούς από την εξωτική Γαλλική Γουιάνα του υπεύθυνου για το διαστημικό πρόγραμμα της Ελλάδας, υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, για την εκτόξευση του δορυφόρου «Hellas Sat 3» και για την «επιστροφή της Ελλάδας στο Διάστημα». Για άλλη μια φορά μάς πληροφορεί και μια  ανακοίνωση από το Ποτάμι, ούτε η Ελλάδα απουσίαζε ούτε ο νέος δορυφόρος αποτελεί επιτυχία, έτσι όπως ήθελε να παρουσιάσει η κυβέρνηση και ειδικότερα ο Νίκος Παππάς. Ηδη από το 2003 η Hellas Sat έχει δορυφόρο στο Διάστημα και ο «Hellas» παραμένει σε τροχιά. Ακόμα, σημειώνει ότι από το 2013 το 99,05% της Hellas Sat ανήκει στην ArabSat με έδρα τη Λευκωσία.



Ο δορυφόρος αυτός κατασκευάστηκε από γαλλική εταιρεία ενώ ο επόμενος που προγραμματίζεται, ο «Hellas Sat 4», θα κατασκευαστεί από αμερικανική εταιρεία (που κατασκευάζει ανάμεσα στα άλλα και μαχητικά αεροσκάφη). Και όπως καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού: «Δεν υπάρχει λόγος για πανηγυρισμούς από τον κ. Παππά. Απλά γιατί έκανε ένα ταξιδάκι αναψυχής για την εκτόξευση παρέα με τον εκδότη της εφημερίδας "Το Χωνί" και έβγαλε και τις απαραίτητες φωτογραφίες».
Πηγή: www.tovima.gr
Δημοσιεύτηκε στις 01/07/2017

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire