ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 18 juillet 2017

Κύπρος - Επικαιρότητα 11/07/2017


Προς Διαπιστώνοντας



Γιώργος Σέρτης

ΑΚΡΙΒΩΣ σαν θλιβερή υπόμνηση -επιπρόσθετη- στους πικρούς μας Ιούλιους:
– Πώς από τις 11 Ιουλίου της φονικής έκρηξης στο Μαρί, βρεθήκαμε στις υποχθόνιες φάλιες του ελβετικού θερέτρου;
Πάλι θ’ ακουστούν πολλά, δικαιολογίες στα αδικαιολόγητα, εκ των υστέρων -ανώφελες- εξηγήσεις, επαυξημένες και ακυρωμένες δεσμεύσεις, αλλά η χρονογραφική υπόμνηση επιμένει:
– Πώς η φονική έκρηξη στο Μαρί και η θυσία επίλεκτων παιδιών της Κύπρου γυροφέρνει τις μαύρες σκέψεις μας για το «ναυάγιο» στο ελβετικό θέρετρο;


Ποια καταλληλότερη ώρα για επανάληψη, επειδή ...συμπίπτει με όμοιες και παρόμοιες ιεροσυλίες, αυτή η 11η Ιουλίου.
Λοιπόν, χωρίς περιστροφές και συγκεκριμένα, η επανάληψη (11.7.2013).
Εάν, ύστερα από τη φονική έκρηξη στο Μαρί, την καθολική αγανάκτηση των πολιτών για την άκρως επικίνδυνη ανεπάρκεια της Κυβέρνησης, τις ...Μικρούτσικες αντιδράσεις του Δ. Χριστόφια και του κομματικού του περίγυρου, οι κομματάρχες -όντως- ήθελαν να τιμήσουν το ομόφωνο ψήφισμα της Βουλής για παραίτηση του Προέδρου, αφενός θα υπήρχε σχετική ικανοποίηση του περί Δικαίου αισθήματος του λαού, και αφετέρου θ’ αποφεύγαμε τη -σύνολη- χρεοκοπία.
Πλην, οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και οι υστερόβουλες βλέψεις επικράτησαν. Αντί της επιμονής για αποπομπή του Δ. Χριστόφια, οι κομματικοί σχηματισμοί έκριναν ότι μπορούσαν να ...εξαργυρώσουν την απαρέσκεια του πλήθους των πολιτών με άνοδο της δικής τους δημοφιλίας.
Γι’ άλλη μια φορά το ίδιον και προσωπικό όφελος υπερίσχυσε του δημοσίου συμφέροντος. Η οσμή της εξουσίας ακούμπησε τα ρουθούνια των φιλόδοξων, και...
Άμα ξημερώνει η 11η Ιουλίου, η σκέψη μας στις οικογένειες των θυμάτων της φονικής έκρηξης, αλλά και στην τραγική διαπίστωση πως: Για πολλοστή φορά πάθαμε, και δεν μάθαμε!



Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 11/07/2017

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire