ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 25 novembre 2011

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 25/11/2011

Οι μειώσεις μισθών στις ΔΕΚΟ, το «χαράτσι» της ΔΕΗ και οι διαβουλεύσεις μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μείωση 35% σε μισθούς ΔΕΚΟ"
"ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ μέχρι και 35% -και μάλιστα αναδρομικά από 1.11.2011- οι αποδοχές των εργαζομένων σε 14 ΔΕΚΟ, όταν την ίδια ώρα οι μισθοί διευθυνόντων συμβούλων και διοικητών μπορεί να διπλασιαστούν και να φτάσουν έως και 11.712,10 ευρώ με απλή υπουργική απόφαση. Σύμφωνα με το ενιαίο μισθολόγιο, οι εργαζόμενοι των δημόσιων εταιρειών που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο θα δουν τις αποδοχές τους να περιορίζονται στο 65%, με ανώτατο πλαφόν τα 2.000 ευρώ, το αργότερο από 1.11.2013. Ενώ αφήνει και ανοιχτό παράθυρο για χορήγηση μεγαλύτερων μισθών, αν κι εφ' όσον υπάρχει «σαφής και εμπεριστατωμένη αιτιολόγηση»... Οι ΔΕΚΟ που δεν θα συμμορφωθούν στις περικοπές μισθών απειλούνται με διακοπή της επιχορήγησης από τον προϋπολογισμό."

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Κούρεμα» των μισθών κατά 25%"
"Άμεση μείωση 25% στους μισθούς 130.000 υπαλλήλων που εργάζονται σε 11 ΔΕΚΟ, φέρνει αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου το μισθολόγιο των περικοπών και για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μετά τις μειώσεις που έγιναν στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κατοχή και νέος άξονας από Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία"
"Επιδιώκουν να καταστήσουν προτεκτοράτα όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και να προωθήσουν αχυράνθρωπους στις κυβερνήσεις. Λογαριάζουν χωρίς τον κυρίαρχο λαό"
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Παράνομο το τέλος ακινήτων στη ΔΕΗ!"
"Σε πανωλεθρία εξελίσσεται για την κυβέρνηση η απόφαση επιβολής έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ".
ΕΘΝΟΣ: "Μειώσεις-σοκ στις εισηγμένες ΔΕΚΟ"
"Περισσότεροι από 50.000 εργαζόμενοι στις εισηγμένες ή υπό αποκρατικοποίηση ΔΕΚΟ βρίσκονται μπροστά την επώδυνη περικοπή των αποδοχών τους. Φτάνει στο 35% του ποσού που εισέπρατταν τον Δεκέμβριο του 2009. Θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γιατί η επιτυχία του ΑΠΟΕΛ πονά το νεοταξικό κατεστημένο της Κύπρου"
"Τον Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Ομιλο Ελλήνων Λευκωσίας, που πήρε ιστορική πρόκριση στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, υποστηρίζουν οι ενωτικοί και την Ομόνοια οι.. σύντροφοι του κομμουνιστικού ΑΚΕΛ".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πληρώστε τώρα τα λάθη και οι... διορθώσεις με το χαράτσι του 2012!"
"Απίστευτο εμπαιγμό επιφυλάσσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εις βάρος εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών που καλούνται αυτές τις μέρες να πληρώσουν άδικα, υπέρογκα ποσά Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Κτισμάτων για το 2011, λόγω τραγικών λαθών στα στοιχεία της ΔΕΗ στον υπολογισμό των οφειλών!".
ΕΣΤΙΑ: "Η αξιοπιστία της Ελλάδος"
"Κανένας δεν κατάλαβε τί νόημα είχε όλη αυτή η ιστορία με την άρνηση του κ. Σαμαρά να παράσχη τις γραπτές δεσμεύσεις που ζητούσαν οι Ευρωπαίοι και κυρίως η Καγκελλάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ".
Η ΑΥΓΗ: "Ηλεκτρο-σοκ για το χαράτσι"
"Διπλά έκθετη η κυβέρνηση από την επιμονή της να επιβάλει χαράτσι στα ακίνητα και να εμπλέξει τη ΔΕΗ στη διαδικασία είσπραξης".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Εργασία για 300.000 ανέργους και αναστολή πλειστηριασμών"
"Ο υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε ότι με τα προγράμματα δεν λύνεται το πρόβλημα της ανεργίας, απλώς γίνεται προσπάθεια αναχαίτισης, καθώς, όπως είπε, οι 36 δράσεις που είναι ενεργές αυτήν την περίοδο μειώνουν την ανεργία κατά 5%".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Το Βερολίνο πιέζεται για αποφάσεις"
"Υπό την κλιμακούμενη πίεση των αγορών, η Ευρωζώνη καλείται να λάβει αποφάσεις για να εξασφαλίσει την ίδια την επιβίωσή της. Ωστόσο η Γερμανία, εξαιτίας των ισχυρών εσωτερικών αντιδράσεων εμφανίζεται ακόμη ανέτοιμη να συναινέσει σε μια μεγάλη κίνηση, όπως η έκδοση ευρωομολόγων ή η κοπή χρήματος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που ζητούν απεγνωσμένα οι εταίροι της".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ανώμαλη προσγείωση στις ΔΕΚΟ"
"Πλαφόν έως 2.000 ευρώ στις αποδοχές. Αναδρομικό «κούρεμα» από το Νοέμβρη του 2011. Μειώσεις έως και 35% σε μισθούς που έπαιρναν το... 2009".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Βαρέλι δίχως πάτο η κρίση"
"Η κρίση στην Ελλάδα θα οξυνθεί περαιτέρω, εκτιμά ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, επισημαίνοντας ότι ένα από τα σημαντικότερα καθήκοντα της Task Force είναι η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη χώρα".
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Μας τα παίρνει και μας δέρνει"
"«Δέρνει, ωρέ, ο Παπαδήμος;» θα μπορούσε να ρωτήσει ένας αφελής Ελλην πολίτης έχοντας στο μυαλό του την εικόνα ενός μειλίχιου τραπεζίτη που, τι να κάνει ο άνθρωπος, τον επιστράτευσαν εκόντα άκοντα, αν και δεν είναι πολιτικός να δώσει τη χώρα. Αν δέρνει λέει; Για ρωτήστε και τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ που βρέθηκαν χθες το πρωί στο Κέντρο Πληροφορικής της επιχείρησης στο Χολαργό και θα λάβετε την απάντηση".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νέα σφαγή του λαού με τη νέα δανειακή σύμβαση"
"Θύελλα νέων βάρβαρων μέτρων, που περιλαμβάνουν επιπλέον περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, καθώς και πλήρη απελευθέρωση των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων», φέρνει η κυβέρνηση με την κατάθεση για ψήφιση στη Βουλή νέου πολυνομοσχεδίου - «σκούπα» στις αρχές του Δεκέμβρη".
ΤΑ ΝΕΑ: "Τρικυμία σε δύο μέτωπα"
"Ακίνητα: ρεύμα για όλους μέχρι νεωτέρας. Σε θολό τοπίο κινείται η κυβέρνηση στην υπόθεση του τέλους ακινήτων μετά τη θύελλα των αντιδράσεων. Ωσπου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις δεν πρόκειται να κοπεί το ρεύμα σε κανέναν φορολογούμενο. Εφεδρεία: μπες εσύ, βγες εσυ, με παζάρια. Αλαλούμ επικρατεί με την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας:τα αιτήματα φορέων που ζητούν την εξαίρεσή τους πέφτουν βροχή και κρίσιμες υπηρεσίες, όπως οι συγκοινωνίες, εκπέμπουν σήμα κινδύνου".
City Press: "Χορστ Ράιχενμπαχ: Ακόμα δεν πιάσατε πάτο"
"Αρνητική πρόβλεψη για την ελληνική οικονομία από τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής task force".
Metro: "Η Ευρώπη στη μέγγενη της Αγκελα Μέρκελ"
"Συμφωνία Γερμανίας-Γαλλίας για αλλαγές στις ευρωπαϊκές Συνθήκες. Πριν από την προσεχή Σύνοδο Κορυφής η παρουσίαση των σχετικών προτάσεων. Πισωγύρισμα Σαρκοζί για την αναβάθμιση του ρόλου της ΕΚΤ. Γερμανικό ΟΧΙ στο ευρωομόλογο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Επίσπευση της διαδικασίας αναθεώρησης της συνθήκης"
"Ένα βήμα μπροστά έκαναν χθες Γαλλία και Γερμανία στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Κατά τη συνάντησή τους με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι στο Στρασβούργο, οι Αγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί δεσμεύθηκαν ότι πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 9 Δεκεμβρίου θα έχουν καταθέσει κοινές προτάσεις για τις επικείμενες αλλαγές στις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ενωσης".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στον «αέρα» 22 δισ. Φόβοι για κατάπτωση εγγυήσεων του Δημοσίου σε επιχειρήσεις"
"«Γκρίζες» ζώνες στα δημόσια οικονομικά απειλούν να εκτροχιάσουν την προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης, ψαλιδίζοντας το όφελος από το «κούρεμα» του χρέους.Το Δημόσιο έχει εγγυηθεί για δάνεια 22,43 δισ., σχεδόν 10% του ΑΕΠ, τα οποία δεν έχουν εξοφληθεί και αποτελούν βραδυφλεγή «βόμβα», καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες κατάπτωσης υπό το βάρος της εντεινόμενης ύφεσης".
ΚΕΡΔΟΣ: "Κλείνουν τις εκκρεμότητες, υλοποιούν τα υπεσχημένα"
"Τις εκκρεμότητες των δεσμεύσεων του μνημονίου και την υλοποίηση όλων των υπεσχημένων θα επιχειρήσει να κλείσει η κυβέρνηση στο αμέσως προσεχές διάστημα"
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "«Σκούπα» μεταρρυθμίσεων με συνοπτικές διαδικασίες"
"Επισπεύδεται η εφαρμογή μέτρων που καθυστερούν ή ημι-εφαρμόζονται στο τελευταίο 18μηνο από το πρώτο κιόλας μνημόνιο, με πολυνομοσχέδιο - εξπρές, όπως αποφάσισε χθες το υπουργικό συμβούλιο, με στόχο την άρση των όποιων επιφυλάξεων των εταίρων δανειστών εν όψει των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση".
DEALnews: "3 πλειστηριασμοί για τον Εμφιετζόγλου"
"Το ελληνικό δημόσιο οφείλει στη «Μηχανική» του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου 250 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρέη του κράτους προς την εταιρία του Ελληνα επιχειρηματία είναι απόλυτα φυσιολογικό να «λυγίζουν» την μεγάλη κατασκευαστική εταιρία. Ελλειψη ρευστότητας, αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού και απειλή κατασχέσεων".

Πηγή: www.enet.gr
Δημοσιεύτηκε στις 25/11/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire