ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 26 novembre 2011

Ιτε χειρο-παίδες Ελλήνων..!

Μικροκύματα

Της Εύης Κυριακοπούλου

Με χειροπέδες οδηγούνται καθημερινά στον ανακριτή επώνυμοι Ελληνες για χρέη τους στο Δημόσιο. Ιτε χειρο-παίδες Ελλήνων..!
Ο μοναχός Αρσένιος, που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για τη γνωστή υπόθεση των ανταλλαγών του Δημοσίου με την Ιερά Μονή Βατοπεδίου, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του. Βέβαια, του επεβλήθησαν περιοριστικοί όροι, όπως π.χ. η καταβολή ως εγγύησης 200.000 ευρώ. Και σας ερωτώ, κανονικά είναι δυνατόν οποιοσδήποτε μοναχός να έχει καταθέσεις αυτού του ύψους; Ακάκιεεε... η εγγύηση να είναι σε ευρώ..!
Απίστευτο! Στο Λεξικό του Δημητράκου, που εκδόθηκε το 1953 και βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, δεν υπάρχουν τα λήμματα «φοροδιαφυγή» και «φοροφυγάς». Ενώ υπάρχει το λήμμα «φορομπήχτης». Φαίνεται ότι το 1953 το ποσοστό των φοροφυγάδων θα πρέπει να ήταν τόσο μικρό, ώστε ο Δημητράκος θεώρησε ότι ήταν περιττό να το αναφέρει. (Από το βιβλίο «Περαίωση» του Πέτρου Μάρκαρη).
Γύρω στις 180.000 εργαζόμενοι διαγράφονται απ' τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Στα οποία βεβαίως βαρέα και ανθυγιεινά ουδέποτε ενεγράφησαν οι γύρω στο ένα εκατομμύριο άνεργοι... Αν υπάρχει πιο ασήκωτο και ανθυγιεινό πράγμα απ' το να μην έχεις δουλειά...
Και φυσικά όταν λέμε 1.000.000 άνεργοι, δεν μετράμε όλους εκείνους που θεωρούνται εργαζόμενοι, εργάζονται κανονικότατα αλλά... δεν πληρώνονται! Και είναι πλέον πολλοί και κάθε μέρα γίνονται... περισσότεροι!
Αγωνιζόμαστε με νύχια και με δόντια για να εξασφαλίσουμε την 6η δόση μας και εάν την πάρουμε αρχίζει η αγωνία για την 7η δόση μας. Μήπως, αν αναθέταμε σε κάποιους απ' αυτούς τους βαρόνους των ναρκωτικών που συλλαμβάνουμε όλη την ώρα την υπόθεση, θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα; Μπορεί να κατορθώνανε να μας φέρουνε μαζί και όλες τις δόσεις μας με κοντέινερ... Και ας τους δίναμε και κάτι για τον κόπο τους..!
Τελικά, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έδωσε την υπογραφή που ζητούσαν οι δανειστές! Εχει γούστο τώρα, οι θεσμικοί εκπρόσωποι των δανειστών μας ν' αρχίσουν να ζητάνε και την υπογραφή του... Φίλιππου Πετσάλνικου..!
Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Μπαράκ Ομπάμα επέλεξε μια γαλοπούλα να διασώσει από το τραπέζι της Ημέρας των Ευχαριστιών. Και αυτό γίνεται κάθε χρόνο. Μία γαλοπούλα σώζεται και γίνεται πρώτο θέμα απ' τα ΜΜΕ και κουβέντα για τις εκατοντάδες χιλιάδες που σφαγιάζονται!
Αλλά μήπως αυτή δεν είναι και η πάγια εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ; Σώζουν μία χώρα και το διατυμπανίζουνε και αποσιωπούν εντέχνως τις πολλές άλλες που... αφανίζουνε..!
Πολύ καλά κάνουν οι ξένοι δανειστές μας και ζητάνε από τους έλληνες πολιτικούς γραπτές εγγυήσεις για όσα συμφωνήσανε. Μήπως το ίδιο να κάνουμε και εμείς οι απλοί πολίτες; Προκειμένου να τους δώσουμε την ψήφο μας, να ζητάμε γραπτές εγγυήσεις ότι θα τηρήσουν αυτά που υποσχέθηκαν;
Η κυβέρνηση ετοιμάζει μετά το χαράτσι νέα αύξηση στο ρεύμα! Τις μονές μέρες του μήνα θα μπαίνει χαράτσι, τις ζυγές θα μπαίνει αύξηση. Κυριακές και εορτές δεν θα μπαίνει τίποτε. Απλά τότε θα μας κόβουν το ρεύμα!
Το τελευταίο σύντομο και τραγελαφικό: «Στα Γρεβενά έβαλαν χαράτσι και στα κοντέινερ των σεισμοπαθών!».
Οι άτυχοι οι σεισμοπαθείς. Μετά τον σεισμό βγήκαν απ' τα σπίτια τους. Και τώρα μετά το χαράτσι βγήκαν και απ' τα ρούχα τους..!
Απελπισμένοι είναι όλοι οι σκιτσογράφοι, χιουμορίστες και σατιρικοί χρονογράφοι της χώρας μας. Με Πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, κοντεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire